Süper Kupa Akhisarspor'un

Akhisarspor, 120 dakikası 1-1 sona eren mücadelede, Galatasaray'ı penaltı atışlarında 5-4 mağlup etti ve Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Süper Kupa Akhisarspor'un
 Süper Kupa finalinde, Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası şampiyonu Akhisarpor karşı karşıya geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanan müsabakayı, hakem Cüneyt Çakır yönetiyor.

5 inci dakikada hızla gelişen Akhisarspor hücumunda, topla ceza sahasına giren Elvis Manu’nun vuruşunda top sol direkten döndü. Topu takip eden Evgen Seleznyov’un vuruşunda Akhisaspor öne geçti.

İlk yarı Akhisarspor’un üstünlüğü ile tamamlandı.

79’uncu dakikada, Nagamoto’nun pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Eren Derdiyok’un vuruşuyla skora denge geldi: 1-1.

Normal sürede başka gol olmayınca, 30 dakikalık uzatma bölümüne geçildi. Gol sesinin çıkmadığı uzatmanın ardından, seri penaltı vuruşları yapıldı.

Akhisarspor 5 penaltı vuruşunu da gole çevirdi. 4 vuruşta ağları havalandıran Galatasaray’da topun başına gelen Bafetimbi Gomis, topu ağlara gönderemedi. Gomis’in vuruşunu Fatih Öztürk çıkardı ve Akhisarspor şampiyon oldu.

YENİ TRANSFERLER KADRODA

Galatasaray’da Muğdat Çelik ve Henry Onyekuru, Ahhisarspor’da ise Vrsajevic, Güray Vural, Josue ve Elvis Manu ilk kez resmi bir karşılaşmada takımlarının kadrolarında yer aldı. Vrsajevic ve Elvis Manu, Ege temsilcisinde ilk 11’de sahaya çıkarken, Güray Vural ve Josue ise karşılaşmaya yedek soyundu.

Sarı kırmızılı ekipte cezalı oyuncu bulunmazken, Akhisarspor’da kaleci Milan Lukac cezalı olduğu için maçta forma giyemedi.

FATİH TERİM 400’ÜNCÜ MAÇINA ÇIKTI

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, teknik direktörlük kariyerinde Süper Kupa’yı iki kez kazandı. Ayrıca Terim, bu karşılaşmayla Galatasaray’la teknik direktör olarak 400’üncü resmi maçına çıktı. Terim, çıktığı 399 maçta 247 galibiyet, 86 beraberlik 66 da mağlubiyet aldı.

Okan Buruk’tan boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturan Boşnak teknik adam Safet Susic, Akhisarspor’un başında ilk kez bir resmi karşılaşmaya çıktı.

VAR SİSTEMİ İLK KEZ UYGULANDI

Galatasaray ve Akhisarspor arasında oynanacak Süper Kupa maçında ilk kez Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) uygulanacak. (DUVAR-DHA)

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2018, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER