CHP'de kurultay tartışmalarına nokta koyulacak

CHP Genel Merkezi bu hafta kurultay tartışmasına nokta koyacak. Muhaliflerin topladığı imzaların yeterli sayıda olmadığı ifade edilerek “kurultayın yapılmayacağı” açıklanacak. Çarşamba günü gerçekleştirilecek MYK’nın ardından da parti yönetiminde önemli değişikliklere gidilecek.

CHP'de kurultay tartışmalarına nokta koyulacak
CHP Genel Merkezinin, muhaliflerin kurultay talebiyle başlayan tartışmalara bu hafta başında nokta koyması bekleniyor. Partinin Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in, muhaliflerin Genel Merkeze teslim ettikleri imzalara dair incelemenin kesin sonucunu kamuoyu ile paylaşarak “tüzük gereği kurultay koşullarının oluşmadığını” ifade edeceği ve “kurultayın yapılmayacağını” açıklayacağı öğrenildi.

Muhaliflerin 630 delegenin noter tasdikli imzasını Genel Merkeze teslim ettiklerini söylemelerinin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek şu açıklamayı yapmıştı:

“Olağanüstü kurultay talep edenler adına, Genel Merkezimize başvuranların açıklamalarının aksine hiçbir biçimde 630 imza teslim edilmemiştir. Teslim edilen toplam belge sayısı 618’dir. Bu belgelerin 4 tanesi ilgilisinin dışında, suret tasdiki yaptırılmış fotokopidir. 4 tane belge ise mükerrer olup 4 kişinin farklı noterlerden iki kere verdiği imzalara ilişkindir. 5 belgedeki imza ise kurultay delegesi olmayan kişilere aittir. Sonuç olarak Genel Merkezimize sunulan noter onaylı belge sayısı 605’tir. Bu 605 beyan üzerinde de kurultay delege listemizle karşılaştırmalı inceleme devam etmektedir. Hâlihazır durumda toplam kurultay delegesi 1242 olup, salt çoğunluk 622’dir. Mevcut haliyle dahi teslim edilen noter onaylı belge sayısı yeterli değildir. Yasal süresi içerisinde gerçekleşen imza geri çekme beyanları, 605 sayısından düşülmemiştir. Bunlar da düşüldükten sonra toplam imzanın yeterli sayının çok daha altında olduğu aşikârdır.”

CHP MYK DEĞİŞECEK

Cumhuriyet gazetesinin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, 4 Ağustos Cumartesi günkü haberinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mevcut MYK ile bu hafta son toplantısını yapmasının beklendiğini, A takımına alacağı yeni isimlerle “parti içine yönelik enerji kaybı” yerine “parti dışına yönelik mesajlar vereceği” yeni bir süreci başlatmayı hedeflediğini yazmıştı.

CHP kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre çarşamba günü yapılacak MYK toplantısının hemen ardından parti yönetiminde önemli değişikliklere gidilecek ve 7 ay sonra gerçekleştirilecek yerel seçimlere odaklanılacak.

CHP, ‘KAMUOYUNDA HEYECAN YARATACAK’ ADAYLARIN PEŞİNDE

CHP yönetiminde 24 Haziran seçim mağlubiyetinin ardından başlayan kurultay tartışmalarının partiyi fazlasıyla yıprattığı, tahribatı gidermek için partilileri heyecanlandıracak bazı adımlar atılmasına ihtiyaç duyulduğu konuşuluyor.

Bunun yanı sıra CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlerde, özellikle İstanbul ve Ankara Büyükşehir için kamuoyunda heyecan yaratacak bazı isimleri adaylığa ikna için çalışmalara şimdiden başladığı ifade ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2018, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER