Der Spiegel: ABD ile yaptırım krizi şu an sembolik

Alman dergisi Der Spiegel, ABD ile yaptırım krizini değerlendirdi. Dergi, karşılıklı yaptırımların şu an için sembolik olduğunu ancak ABD'nin daha ileri bir adım atması halinde 'Türkiye'yi sadece bir kur krizi değil, kapsamlı ekonomik krizin beklediğini' yazdı.

Der Spiegel: ABD ile yaptırım krizi şu an sembolik
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e yaptırım uygulayan ABD’ye misilleme kararını değerlendiren Alman dergisi Der Spiegel, Ankara’nın Washington’a ‘sembolik yanıt’ verdiğini belirtti. Dergi, Erdoğan’ın talimatına konu olan ABD’nin İçişleri ve Adalet bakanlarının Türkiye’de muhtemelen mal varlıklarının bulunmadığını kaydederek, Ankara’nın yanıtının sembolik nitelikte olduğunu yazdı.


Der Spiegel, yaptırımların her iki ülkenin bakanlarına fiilen zarar vermesinin beklenmediğini kaydetti. Türk bakanların ABD’de mal varlıkları bulunmadığını belirttiğini aktaran, ABD’li bakanların da Türkiye’de muhtemelen mal varlığı bulunmadığını yazan dergi, hem Washington’un hem de Ankara’nın aldığı cezai önlemlerin sembolik nitelik taşıdığının altını çizdi.

‘KAPSAMLI BİR EKONOMİK KRİZ YAŞANABİLİR’

Diğer taraftan dergi, ABD ve Türkiye arasında Suriye krizi, 15 Temmuz darbe girişimi ve Rus S-400 füze savunma sistemleri konusunda uzun süredir ihtilaf yaşandığına dikkat çekti. ABD’nin Türkiye’ye yaptırımları her an artırabileceğinin de altını çizen dergi, “Eğer yatırımcılar Ankara’ya güvenini yitirirse, bu ülkede sadece kur krizi değil, kapsamlı bir ekonomik kriz de yaşanabilir” ifadelerine yer verdi. (Kaynak: Sputnik)

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2018, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER