Sıfır telefon almak hayal mi oluyor?

Telefon fiyatlarındaki artış ve kredi kartına taksit yapılmaması esnafı müşterisiz, ihtiyacı olanları ise telefonsuz bıraktı. Urfa’da ikinci el telefonlara rağbet artıyor ancak esnaf şikayetçi.

Sıfır telefon almak hayal mi oluyor?

Yüksek döviz kuru ve artan enflasyon nedeniyle telefon fiyatları cep yakıyor. Sıfır telefon almak artık neredeyse hayal oldu.

Cep telefonu satan esnaf, dolar kurundaki artış, kredi kartına taksitin kaldırılması ve yenileme yöntemi ile cep telefonlarına gelen zamlar nedeniyle işlerinin durma noktasına geldiğini söylüyor.

Esnaf, ihtiyaç sahiplerinin sıfır telefon almak yerine ikinci ele ya da yenilenmiş cep telefonlarına yöneldiğine dikkat çekiyor.

KREDİ KARTINA TAKSİT OLMAMASI TELEFON PİYASASINI ETKİLEDİ

15-16 yıldır cep telefonu sektöründe olan Ercan Bardakçı son zamanlarda sektörde ciddi daralma yaşandığını söyleyerek “İnsanların alım gücü çok düşmüş durumda, özellikle kredi kartında taksit olayını cep telefonundan kaldırdıktan sonra işlerimizde azalma oldu” dedi. Alıcıların, taksit fırsatı sunan büyük mağazalara yöneldiğini aktaran Bardakçı, “Dolar artışından dolayı yeni bir zam bekleniyor. İnsanların alım gücü bu kadar düşmüşken yeni zamlarla birlikte hepten tıkanacağız” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ EL TELEFONA RAĞBET 

Cep telefonu satan Kadir Kara da dolar kuruna işaret ederek, “Sıfır cihazlarda fiyatlar arttı. Şu anda insanlar ikinci el telefonlara yönelmiş durumda. Bunun yanında, yenilenmiş telefon dediğimiz durum var; buradan toplanan telefonlar bayilerde veya bir şirkette yenileniyor. 1 yıl da garanti veriyorlar fiyatları da düşük olduğu için insanlar bu telefonlara rağbet gösteriyorlar” diye anlattı.

SIFIRA YAKIN CEP TELEFONU BULUNABİLİYOR

Askerden yeni dönen Ahmet Eren eskimiş olan telefonunu yenileme yöntemi ile satıp yerine yenilenmiş bir telefon alanlardan. Eren, “Askerdeyken 2 bin 500 TL'ye bir cep telefonu aldım. Dönünce de Urfa'da bulunan bir AVM'deki mağazada 2 bin 600 TL'ye takas için sattım. Sattığım telefonun yerine daha kaliteli bir telefon aldım. Telefonu yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. Hiçbir sorun ve sıkıntı ile karşılaşmadım” diye konuştu.

Bütçesinin bu telefona yettiğini ifade eden Ahmet Eren aldığı ikinci el telefonu uzun süre kullanmayı istediğini de sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER