Telefonla Sipariş Verdiği Akıllı Telefon Sahte Çıktı

Piyasa fiyatı bin 500 lira olan telefonu 230 liraya almak isteyen bir vatandaş, radyodan duyduğu reklama sipariş verdi fakat gelen telefon sahte çıktı

Telefonla Sipariş Verdiği Akıllı Telefon Sahte Çıktı
İstanbul'da, reklamlardan duyduğu piyasa fiyatı 1500 lira olan akıllı telefonu 230 liraya almak isteyen Mustafa Çankaya, telefonla sipariş verdi. Kargoyla gönderilen paketten markasız, modelsiz, seri numarası olmayan sahte bir telefon çıktı.Çankaya, firmanın adresi ve bilgileri olmadığı için de herhangi bir hak iddiasında bulunamıyor.

2 BİN LİRALIK TELEFONLAR 200 LİRAYA KADAR DÜŞÜYOR

Akıllı telefon sahibi olmak isteyen tüketiciler, radyo, televizyon ve internet aracılığıyla satış yapan dolandırıcılar tarafından mağdur ediliyor. Akıllı telefon piyasasına giren dolandırıcılar, fiyatı 2 bin lirayı bulan telefonları 200 liraya kadar düşen fiyatlarla satıyor. Kağıthane’de ikamet eden Mustafa Çankaya, piyasa fiyatı bin 500 lira olan akıllı telefonun, radyo reklamında 230 lira olduğunu duyunca sipariş verdi ancak Çankaya, kutuyu açınca büyük bir şok yaşadı.

"TELEFON AÇILMIYOR"

Radyo kanalıyla aldığı telefon yüzünden mağdur olan Mustafa Çankaya, kendisine akıllı telefon adı altında ne olduğu belli olmayan bir telefon gönderildiğini söyledi.Çankaya, “Telefon hiçbir şekilde açılmıyor.

"GSM ŞİRKETİNE GİTTİĞİMDE BUNUN ASLI YOK DENİLDİ"

2 yıl garantili dediler içerisinden çıkan garanti belgesine benzemiyor. 100 TL değerinde hediye kontör yollamışlar yetkili GSM kuruluşlarına gittiğimde 'bunun aslı yok' denildi. 229 TL tutarında bir para ödedim ancak yollanan telefon hiçbir şeye benzemiyor.” ifadelerini kullandı.

"GERİZEKALI ALAMASAYDIN DİYEREK TELEFONU SURATIMA KAPATTI"

Yollanan telefonu gördüğünde şaşkınlık yaşadığını ve başka bir telefon yollanması için yetkili bayiyi tekrardan aradığını belirten Çankaya, şunları kaydetti: “Aradığımda beni 48 dakika hatta beklettiler ve telefona çıkan bayan bana ‘geri zekalı almasaydın!’ diyerek telefonu suratıma kapattı ve bir daha ulaşamadım.

"ARACI KURYE FİRMASININ ADRESİ YANLIŞ VE ULAŞILMIYOR"

Kargoyu getiren firma kurumsal şirket olduğundan dolayı bilgi vermedi. Aracı kurye firmasının adresi yanlış ve ulaşılamıyor. Böyle bir firma yok ben ilanı radyo kanalında duydum ve günde en az 100 defa bu reklamı veriyor ve insanlar buna inanarak mağdur oluyorlar.”

"TELEFONDA IMEA NUMARASI YOK"

Medya kanallarında asrın kampanyası, 2 yıl garantili ve 100 TL kontör hediyeli diye reklamlar verildiğini söyleyen Çankaya, “Telefon geldiğinde hurda yığınıyla karşılaştım. Telefon hiçbir şekilde çalışmıyor, kapağı açılmıyor, şarj aleti bozuk ve telefona ait IMEA numarası da yok. Şu an yapılan resmen dolandırıcılık ve bu medya aracılığıyla yapılıyor.” diye konuştu.

"BEN YANDIM BAŞKALARI YANMASIN"

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Çankaya, şöyle devam etti: “Radyo kanallarıyla, televizyon ve internet yoluyla reklamları duyup telefon veya bir başka ürün almak isteyenler gözünle görmeden bu ürünü almasınlar. Ben o mağduriyeti yaşadım en azından diğer vatandalar yaşamasın.

"TELEFONU KIZIMA ALMIŞTIM ONA MAHCUP OLDUM"

Bu haksız Kazancı elde eden insanlara dur diyelim. Ben telefonu kızıma almıştım ona da mahcup oldum. ”

"ORJİNALİYLE HİÇBİR ALAKASI YOK"

Kutuyu gördüğünde çok fazla şaşırdığını belirten mağdurun kızı Esra ise, "Kutuyu elime aldığımda bir anormallik olduğunu anladım. Kutuyu açtığımda telefon kırık ve çizikti. Zaten görünüş olarak da internetten baktığımda bu telefonun orijinal telefonla hiçbir alakası yoktu.” dedi. / ajanslar

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 16:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER