Kocaeli Üniversitesiü’nde de ırkçı saldırı

Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) okuyan Kürt öğrenci İbrahim Halil Aydoğan, sınıfta yaşadığı bir tartışmanın ardından 5 kişi tarafından ırkçı saldırıya uğradı.

Kocaeli Üniversitesiü’nde de ırkçı saldırı
Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) okuyan Kürt öğrenci İbrahim Halil Aydoğan, sınıfta yaşadığı bir tartışmanın ardından 5 kişi tarafından ırkçı saldırıya uğradı. Saldırıda yaralanan Aydoğan'ın gözaltına alındığı öğrenilirken, okul bahçesinde toplanan yaklaşık 150 kişilik ırkçı grup, yaralı öğrencinin evini bastı.

Kocaeli Üniversitesi Arslanbey Meslek Yüksekokulu Emlak ve Emlak Yönetimi 2'inci sınıf öğrencisi İbrahim Halil Aydoğan, sınıfta yaşadığı bir tartışmanın ardından gittiği lavaboda 5 kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Yüzünden ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Aydoğan, daha sonra üniversite bahçesinde toplanan yaklaşık 150 kişilik ülkücü grubun saldırısına maruz kaldı. Olayın duyulmasının ardından okula gelen polisler tarafından gözaltına alınan Aydoğan, polis aracına bindirilerek okuldan çıkarılmak istendiği sırada tekrar saldırıya uğradı.

'YARALI ÖĞRENCİNİN EVİNİ BASTILAR'

Araç içerisinde bulunan Aydoğan'a ulaşamayan ırkçı grup, bu sefer taş ve sopalarla Aydoğan'ın içinde bulunduğu polis aracına saldırıda bulundu. Takviye polis ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından okuldan çıkarılan Aydoğan, sağlık raporu almak üzere götürüldüğü Kocaeli Devlet Hastanesi'nin ardından Acısu Polis Karakolu'na götürüldü. Karakola giderek Aydoğan ile görüşen avukatları, Aydoğan'ın durumunun iyi olduğunu belirtti. Aydoğan'ın gözaltına alınmasının ardından ise Arslanbey Atakent Konutları'nda bulunan evi ise ırkçı gruplar tarafından basılıp dağıtıldı. Saldırganlardan da 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. / Evrensel
Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2014, 00:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER