Halep'te şiddetli çatışmalar

Suriye hükümetine bağlı askeri birlikler, Suriye Muhalefeti ve IŞİD güçleri arasında Halep’te başlayan çatışmalar devam ediyor.

Halep'te şiddetli çatışmalar
Suriye hükümetine bağlı askeri birlikler, Suriye Muhalefeti ve IŞİD güçleri arasında Halep’te başlayan çatışmalar devam ediyor.


Suriye Muhalefetine bağlı silahlı gruplar, IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) elinde bulunan 46. Alayı ele geçirirken, Türkiye nüfusuna kayıtlı 20 IŞİD üyesinin Suriye güçlerine teslim olduğu öğrenildi.

IŞİD gruplarının askeri üslerinden biri olan Halep yakınlarındaki Kefer Cumê köyüne doğru geri çekildikleri de gelen bilgiler arasında.

IŞİD ile Suriye Muhalefeti arasında Halep’in batısındaki El Şeale bölgesi yaşanan çatışmalarda ise Suriye Muhalif güçlerinin üst düzey bir askeri yetkili ile 2 gazetecinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Cerablus’un IŞİD eline geçmesinden sonra Metahin mahallesinde başlayan çatışmalar halen devam ediyor.

IŞİD’in Minbicê’ye yönelik bir saldırı için Raqa’dan yardım istediği bildirildi.

Suriye hükümetine bağlı askeri birliklerin elinde bulunan Neqarin bölgesindeki çatışmalar da devam ediyor.

IŞİD’in Halep’in kuzeyindeki Suriye Muhalefetine ait mevzilere bir saldırı düzenlediği öğrenildi. Saldırıda muhalif birliklerin saflarında yer alan 9 savaşçı öldürüldü.

Yine Halep’in kuzeyinde bulunan Keferhemra ilçesine yönelik bir saldırı başlatan Suriye rejim güçleri ile Suriye muhalefetine bağlı silahlı gruplar arasındaki çatışmalar da yoğunlaştı. Suriye ordusunun bölgeyi kontrol altına almaya çalıştığı bildiriliyor.

Öte yandan Sakhur ve Süleyman El Halebi semtlerinde Suriye ordusu ile muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı haberleri geliyor.

HALEP’E HAVA SALDIRISI

Suriyeli muhalifler, Suriye ordusuna bağlı savaş uçaklarının bugün Halep'in Sakhur semtine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısında çok sayıda sivilin öldüğü ve yaralandığını duyurdu.

Muhaliflere bağlı Halep Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada Suriye uçaklarının bugün sabah saatlerinde Sakhur semtine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısında binaların yerle bir olduğu ve 10 kişinin öldüğü bilgisi yer aldı. / anf

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2014, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER