“İnternet“e Toma ve Gözaltı

İnternetle ilgili yasaya karşı sokağa çıkan İstanbullular daha toplanma fırsatı bulamadan polis müdahalesiyle karşılaştı. Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir’de de kitleler protesto için sokakta.

“İnternet“e Toma ve Gözaltı
 Sosyal medyada örgütlenen internet yasasına karşı eyleme katılmak için 18:00’de Taksim meydanında toplanmak için gelenlere polis engel oldu. 17 kişi gözaltına alındı.

Çevik kuvvet ekipleri kitleyi önce kalkanlarla iterek meydandan uzaklaştırdı, Sıraselviler ve İstiklal Caddesi’ne gidenlere TOMA’yla saldırdı. İstiklal Caddesi'nde bir eylemci gözüne isabet eden pepperball mermisiyle yaralandı.

Eylemciler yürürken “Hükümet istifa”, “Hırsız var” sloganlarını atıyorlar. Kızıl Aslan’ın pankartında “İnternet çok yavaş, hükümeti indiremiyorum” yazıyor. Bazı dövizlerde de “Mesele birkaç domanin meselesi değil” yazıyor.

Galatasay Lisesi önünde toplananların da yürümesine izin verilmedi. İstiklal Caddesi’nde polis saldırısının ardından barikatlar kuruldu. Ara sokaklara çekilenlere müdahale devam ederken eylemciler de slogan atarak polis saldırısını protesto ediyor. Neviza'deye de biber gazı atıldı, kafe ve barlarda oturan onlarca kişi gazdan etkilendi.

Mersin, Antakya, Adana, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir’de de insanlar meydanda toplanarak yasayı protesto ediyor.

Ankara ve İzmir'deki eylemlere de polis saldırdı. ÇHD İzmir Şubesi, çoğu çocuk altı kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Ankara Tuzluçayır'da da polis biber gazı ve TOMA'yla müdahale etti.

Yasa komisyondan geçti

AKP’li 27 milletvekilinin imzasıyla meclis başkanlığına sunulan, internette denetim ve yaptırımların genişletilmesine ilişkin kanun teklifi, torba tasarı içinde Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü. Yasa teklifi komisyondan geçti.

Teklifin salı gecesi görüşülen maddelerinde erişime kapatma yetkisine sahip “Ulaştırma Bakanı ve TİB Başkanı” ifadesi “TİB Başkanı” olarak değiştirildi.  / Bianet

* Yasayla ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2014, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER