Binler Hrant Dink için yürüyor

Binlerce kişi Hrant Dink'i anmak için "Faşizme inat kardeşimsin Hrant" sloganı ve "Affetmeyeceğiz" pankartıyla Dink'in katledildiği yer olan Agos Gazetesi'nin önüne doğru yürüyor.

Binler Hrant Dink için yürüyor
Binlerce kişi Hrant Dink'i anmak için "Faşizme inat kardeşimsin Hrant" sloganı ve "Affetmeyeceğiz" pankartıyla Dink'in katledildiği yer olan Agos Gazetesi'nin önüne doğru yürüyor. 


7 yıl önce katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i anmak amacıyla ilk olarak ailesi ve dostları tarafından Gedikpaşa Surp Hovhannes Kilisesi'nde ayin düzenlendi. Ayinin ardından Dink'in Balıklı'daki mezarında tören düzenlendi. Dink'in katledildiği yer olan Agos Gazetesi önünde yapılacak anma öncesi Taksim'den Şişli'ye yapılacak yürüyüş için ise binlerce kişi polis ablukası altına alınan Taksim'de toplandı. "7 yıl birlikte korudular, birlikte susuyorlar" şiarıyla düzenlenecek yürüyüş öncesi toplanan binlerce yurttaş, "Affetmeyeceğiz",  "Unutmayacağız", "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz" pankartlarını açarak Harbiye Caddesi üzerinden Agos Gazetesi önüne doğru yürüyüşe geçti. 

Yürüyüşe Dink'in mezarı başında yapılan anmadan ötürü Dink ailesi katılamazken, yürüyüşe HDP bileşeni siyasi partiler, Gezi direnişinin ardından kurulan park forumları üyeleri, Feminist Kadınlar, taraftar grupları ve birçok siyasi parti ve platform ve dernek üyeleri destek verdi. Yürüyüşe HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel, HDP İstanbul İl Başkanı Şamil Altan, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş ile eski milletvekili Ufuk Uras'ın yanı sıra Dink'in arkadaşı çok sayıda gazeteci de katıldı. Birçok kişinin matemi temsil eden siyah kıyafetlerle katıldığı yürüyüş sırasında sık sık "Biji bratiya gelen", "Faşizme inat kardeşimsin Hrant" ve "Adalet halkların elleri ile gelecek" sloganı atan kitle "Roboski'nin hesabı sorulacak" sloganı ile de Roboski katliamını ve Roboski halkının üzerindeki baskıları kınadı. Kortejin en önünde yer alan yurttaşların elinde ise, kırmızı karanfiller bulunuyor. 

Yürüyüş devam ediyor.

BEYAZ BERELİ POLİSLER

Agos Gazetesi önünde görev yapan bazı trafik polislerin "beyaz bere" takması tepki çekti. Beyaz bereli polislere sosyal medyada büyük tepki gösterildi. Hrant Dink'in katili Ogün Samast, cinayet sırasında beyaz bere takıyordu. "Beyaz bere" trafik polislerinin olağan aksesuarları arasında yer alıyor ancak Twitter kullanıcıları havanın güneşli oluşuna dikkat çekiyor ve "Bu bir mesaj mı" sorusunu soruyor. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2014, 22:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER