'Paralar kutuda depremzedeler sokakta'

Van’da konteyner kentte kalan depremzedelerin direnişi devam ediyor. Depremin gerçekleştiği saatte deprem anıtı önünde yapılan basın açıklamasında talepler bir kez daha dile getirildi.

'Paralar kutuda depremzedeler sokakta'
Van’da konteyner kentte kalan depremzedelerin direnişi devam ediyor. Depremin gerçekleştiği saatte deprem anıtı önünde yapılan basın açıklamasında talepler bir kez daha dile getirildi. Eylemde, depremzedeler AKP’nin yaptığı yolsuzluklara göndermede bulunarak ‘paralar kutuda depremzedeler sokakta’, ‘Başbakan istifa’, Çocuklar gelecek, gelecek sokakta’ sloganlarını attılar.

'TÜM EVSİZLERİ EV SAHİBİ YAPANA KADAR EYLEMLERİMİZ SÜRECEK
'

Eylemde Van Koordinasyon Kurulu adına konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Valisinin Sosyal yardımlaşma Vakfı başkanı olarak Başbakanlığa yazdığı bir yazıda depremlerden sonra yaşanan mağduriyet ve sosyal yapısından dolayı barınma hakkını karşılayamadığını ve onlar için sosyal konut yapılması gerektiğini belirten bir raporu başbakanlığa yazdığını belirtti. Van’da evsiz olan sadece 2500 aile olmadığını  söyleyen Üçer, Van’da resmi kayıtlara da geçen kendi başına barınma ihtiyacı karşılayamayan 20 bin ailenin olduğuna dikkat çekti. Üçer, ‘Van’da ki tüm evsizler ev sahibi olana kadar eylemimizi güçlendireceğiz. Van’da ki tüm halkımızı ve sivil toplum örgütlerini eylemimize çağırıyoruz’ dedi. 

'BARINMA SORUNUN ÇÖZÜLMESİ İÇİN HERKES VİCDANİ BİR TUTUM GÖSTERMELİDİR'


Evsiz ailelerin barınma talebinin bir an önce karşılanması gerektiğini vurgulayan Üçer, ‘Bu ailelerin barınma sorunun giderilmesi için bu devletin soysal devlet olmanın gereğini yerine getirerek biran önce sosyal konut yapması gerekmektedir’ dedi. Vanlılara seslenen Üçer, hangi siyasi partiye oy verirlerse versinler, hangi derneğe üye olursa olsun Van’da ki herkesin barınma sorunun karşılanması  için vicdani bir tutum almaları çağrısında bulundu.

'DEPREMZEDE ÇOCUKLAR DONARKEN ONLARIN ÇOCUKLARIN KUTULARINDAN PARALAR ÇIKIYOR'

Depremzede çocukların konteynerlerde soğuktan donarken bakan çocuklarının ayakkabı kutularından paralar çıktığını söyleyen Üçer, bu çocuklardan birisinin babasının TOKİ’den  sorumlu bakanın olması olayın vahametini gösterdiğini vurguladı. AKP hükümetinin herkesin gözünün önünde milyonlarca dolarlık yolsuzluklar yaptığını söyleyen Üçer, halk için yapılması gerek konutlar için harcanması gereken paralarının bakanların çocuklarının ayakkabı kutularından çıktığını söyledi. Üçer ‘Bizim bu hırsızlık  ve yolsuzluğa karşı dur diyen bir hareket  olmamız gerekiyor’ dedi.  Üçer ayrıca ‘Türkiye’deki yolsuzlukların önü alınıp  yolsuzluk yapanlarla ilgili hukuki  işlemlerin yapılması, o yolsuzluklara malzeme yapılan paralar  bu ülkede insanların barınma hakkı, sağlık ve eğitim gibi sosyal  hakları için harcanacak olunursa bu ülkedeki bütün sorunlar bir yıl içerisinde bitebilir’ dedi. / Evrensel
Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2014, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER