İsmail Şahin’in Akıbeti Açıklansın

Cumartesi Anneleri/İnsanları 460. haftalarında 1995’te kaybedilen belediye işçisi İsmail Şahin'in akıbetini sordu. Ethem Sarısülük’ün ağabeyi de Gezi’de katledilenler için adalet çağrısında bulundu.

İsmail Şahin’in Akıbeti Açıklansın
 İsmail Şahin 18 yıldır kayıp! Belediye işçisi Şahin, 18 yıl önce bugün (18 Ocak) işe gitmek için evinden çıktı ve bir daha geri dönmedi.

Şahin Ailesi 18 yıldır Galatasaray'ı evi olarak gördü, çocukları burada büyüdü ve kayıp İsmail Şahin'in torunu Galatasaray'a doğdu.

Bugünkü buluşmada ilk olarakFehmi Tosun'un eşi Hanım Tosunkonuştu.i

Kürtçe seslenen Hanım Tosun“Yine buradayız ve aynı acıları haykırmaya geldik. Onlarca yıldır kayıplarımızı dillendirmemize rağmen hiçbir şekilde bir açıklama yapılmadı” dedi.

“İsmail kaybedildiğinde Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dı ve bir belediye işçisi olan Şahin'e sahip çıkmadı. 1995’te tıpkı İsmail gibi, benim eşim de kaybedildi.”

Eşinin yargısız infaz sonucu katledildiğini dile getiren Hanım Tosun, ölünceye kadar hesap soracaklarını ve mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Savcı göreve

Gezi Direnişi'nde evlatları katledilen Sarısülük Ailesi’nden Ethem'in ağabeyi Mustafa Sarısülük de Cumartesi Anneleri'nin yanındaydı. Bugünkü buluşmada Gezi'de katledilenler için de adalet çağrısı yapıldı.

Söz alan Cemil Kırbayır'ın kız kardeşi Fatma Kırbayır savcılara seslendi.

“Uykuda kalmış savcıya günaydın demek istiyorum. Gel de şu dosyaları yeniden aç. Biliyorum seni korkuttular ve ben seni tekrar görevinin başına çağırıyorum. Cemil Kırbayır sadece halkını sevdiği için bölücü ilan edildi. Dosyaları kapatıyorsunuz bari vicdanlarınızı kapatmayın.”

Başbakana da söyledik ama…

Bu haftanın son konuşmacısı İsmail Şahin'in eşi Kiraz Şahin ise "Kimse keyfi için haftalardır bu soğuk betonlarda oturmuyor. İçimiz çok yandı ama başkalarının da için yanmasın diye sesimizi duyurmak istiyoruz” dedi.

“Ben eşim bulunsun diye belediye başkanına çıktığımda bana “eşin başka bir kadınla gitmiş olmasın” dedi. Bu senin sorunun değil sayın başkanım...

“Başbakan Erdoğan'a da çıktım ama hiçbir gelişme olmadı. Kimse sabahın 6'sında yolcu ettiği sevdiğinin bir daha geri gelmemesini, çocuklarının babasını 18 yıldır beklemenin ne demek olduğunuz bilemez... ”

Devletin gözaltına alınarak kaybedilen insanlar gerçeğini unutturma politikasına itiraz etmek için toplanan Cumartesi Anneleri 460. hafta buluşmasında da barış, demokratik hukuk devleti, tarafsız-bağımsız yargı taleplerini bir kez daha dile getirdi. / Bianet

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2014, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER