Türkiye'nin ilk uzay yolcuları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teknofest'te yaptığı konuşmada "Ülkemize ve ordumuza hizmet eden yerli milli şirketler varken, Amerikalı firmaların reklam ajanslığına soyunmanın adı mandacılıktır" dedi.

Türkiye'nin ilk uzay yolcuları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte üçüncü gününde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam eden Teknofest'e katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Atatürk Havalimanı havacılık ve uzay çalışmalarımızın merkezi olacak" sözlerine tepki göstererek, "Milli teknoloji projelerinin sergilendiği Teknofest'e ev sahipliği yapan şu havalimanımızı Amerikalı bir şirkete vermeyi taahhüt etti. Ülkemize, milletimize ve ordumuza hizmet eden yerli milli şirketler varken, Amerikalı firmaların reklam ajanslığına soyunmanın adı mandacılıktır" dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Teknofest kendi alanında bir markaya dönüştü. Bu yılki teknoloji bayramımızı önce İstanbul'da, ardından da inşallah Ankara'da yapıyoruz. Bu yıl 81 il ve 96 ülkeden 333 bin takım, 1 milyon yarışmacı başvurusuna ulaştık. Bu vesileyle 6 Şubat depremleri sonrasında milletimizin imdadına koşan T3 Vakfı'mızı ve Baykar şirketini tebrik ediyorum. Baykar asrın felaketi karşısında sergilediği örnek duruşla bu milletin öz evladı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. 

Bir siyasetçi için en büyük mutluluk kaynağı verdiği emeklerin boşa gitmediğini bizzat kendi gözleriyle görmesidir. Biz Türkiye'de bir teknoloji ekosistemi inşa etmek için gerçekten çok çaba harcadık. Gençlerimizin hayallerinin peşinden korkusuzca gidebileceği bir iklimi ülkemizde kurmak için de çok mücadele verdik. İşte bugün yıllar önce diktiğimiz fidanların kök saldığını, serpildiğini ve meyveye durduğunu görmenin bahtiyarlığı içindeyiz.

Türkiye'de geri kalmışlığın prangalarını biz parçaladık, büyük ve güçlü Türkiye'nin altyapısını biz kurduk. Gençlerimize ben de yapabilirim özgüvenini biz kazandırdık. Dışa bağımlılığın, montajcılığın, sürekli başkalarına muhtaç yaşamanın milletimize kaderi olmadığını biz gösterdik. Kendi vatandaşlarıyla birlikte tüm mazlum ve mağdurların umudu olan bir Türkiye'nin temellerini attık. Yatırımlarımızla ülkemizi bölgesinin parlayan yıldızı haline biz getirdik. İnşallah Türkiye 100 yılını da sizler inşa edeceksiniz.

Koalisyon masası arttı, önce 6'lı dediler, sonra 7'li oldu, daha sonra 9'lu oldu, ne yapsanız boş, buradan bir şey çıkmaz. 9’lu koalisyonun adayı yine ipe sapa gelmez bir sürü şey söyledi. Milli teknoloji projelerinin sergilendiği Teknofest'e ev sahipliği yapan şu havalimanımızı Amerikalı bir şirkete vermeyi taahhüt etti. Ülkemize, milletimize ve ordumuza hizmet eden yerli milli şirketler varken, Amerikalı firmaların reklam ajanslığına soyunmanın adı mandacılıktır.

Bay bay Kemal senin o görüştüğün kişiler benimle görüştü ve Türkiye'de böyle bir yatırım yapma arzularının olduğunu söylediler. Buyurun gelin dedim, bizim kapımız yeter ki yatırımcı olsun herkese açık, hiçbir mani yok. O gün bugündür biz daha görmedik. Türkiye'de yatırım yapmak yürek ister yürek.

Kılıçdaroğlu ve yandaşlarının yönetiminde gazinin partisi Amerikan Muhitleri Cemiyeti'ne dönüşmüştür. Burada uzay çalışmaları yapılacağından söz ediyor. Eğer bununla uydu fırlatma merkezini kast ediyorsa böyle tesisler yerleşim yerlerinden çok uzaklara deniz kıyılarına ve çöllere kurulur bay bay kemal. 16 milyon insanın yaşadığı bir metropolün tam göbeğinde böyle bir yer düşünmek bile başlı başına bir felakettir. Dersine iyi çalışmamış her zamanki gibi. Yok burada teknoloji geliştirme çalışmalarının yapacağından bahsediyorsa hamdolsun İstanbul'da ve Türkiye'nin dört bir yanında yüzlerce yer kurduk.

Anlaşılan bay bay Kemal'i Amerika seyahatinde birileri gene işletmiş, kandırmış Uzay mekik mars diyerek absürt bir projeyi buna yutturmuşlar. Neyse en azından boğaz köprüsünü kendisine satmaya kalkamamışlar. Kulağına fısıldananı tekrarlamaktan başka meziyeti olmayan birisi için bu kadar nefes tüketmek bile israftır.

Gazi Mustafa Kemal'in hatırasına hürmeten CHP'yi özellikle de CHP'ye oy vermeyi düşünen vatandaşlarımıza Allah'tan sabır  diliyorum. Kendilerine cumhurbaşkanı adayı diye bu kişinin dayatıldığı diğer partilere gönül vermiş insanlarımıza da Allah sabır versin diliyorum. En büyük sabrı da bir seçim dönemi çeşitli mecralardan sürekli kendisine maruz kalacakları için siz gençlerimize diliyorum. İnşallah gençler 14 Mayıs'ta tüm bu utanç sahnelerine son vermeye hazır mısınız?"

TÜRKİYE'NİN İLK UZAY YOLCULARI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk uzay yolcuları Alper Gezeravcı ve Cihangir Atasever'i de açıkladı.  

FESTİVAL ALANINA TOGG İLE GELDİ

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Mihriban Aliyeva, festival alanına Anadolu kırmızısı Togg T10X ile geldi.

Erdoğan, salı akşamı katıldığı bir canlı yayında rahatsızlanmış ve programlarını iptal etmişti. 

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2023, 08:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER