WhatsApp'tan kaçış: Silerseniz yerine ne kullanabilirsiniz?

Verileri artık Facebook ile paylaşabileceğini açıklayan WhatsApp'ı kullanmak istemeyenler için alternatif uygulamalar...

WhatsApp'tan kaçış: Silerseniz yerine ne kullanabilirsiniz?

'Gizlilik ilkesi' koşullarında güncellemeye giden WhatsApp 8 Şubat'tan itibaren aralarında Türkiye'nin de yer aldığı ülkelerde kullanıcı verilerini Facebook'la paylaşacağını açıkladı.

Bu durumu onaylamayarak farklı arayışlara gidebilecekler için de çok sayıda alternatif uygulama mevcut. İşte onlardan bazıları:

BİP

BİP bir anlık mesajlaşma uygulaması ve grup şeklinde sohbet imkanı da veriyor. Uygulama kullanıcılarına HD kalitede görüntülü sohbet etme olanağı da sağlıyor.

Skype

2011 yılında Microsoft tarafından satın alınan Skype, sesli ve görüntülü arama özellikleriyle öne çıkıyor. Son zamanlarda mesajlaşma yeteneklerini de geliştiren uygulama tüm platformları destekliyor.

iMessage

Apple'ın mesajlaşma uygulaması. iMessage, Mac ve iPhone'larda kullanılabiliyor.

Line

iOS, Android ve Windows'lu telefonlarda çalışan Line'nın Windows ve Mac için masaüstü uygulaması da bulunuyor.

Signal
WhatsApp'ın kararından sonra adı en çok gündeme gelen uygulamalardan olan Signal'in iOS, Android ve masaüstü uygulaması bulunuyor. Uygulama ile metin mesajları, dosyalar, sesli mesaj, fotoğraf, GIF dosyaları ve video mesaj gönderilebiliyor.

Viber

WhatsApp ve Telegram'ın aksine Viber'in masaüstünde kullanımı için masaüstü işlemcisi indirilmesi gerekiyor.

WeChat

WeChat'in Android ve iOS uygulaması var. Windows, Mac ve web tarayıcısı üzerinden de kullanılabiliyor. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER