Ankara'da korkutan deprem

Ankara'nın Kalecik ilçesinde deprem meydana geldi. AFAD tarafından 4.5, Kandilli Rasathanesi tarafından 4.6 büyüklüğünde olduğu açıklanan deprem çevre illerde de hissedildi.

Ankara'da korkutan deprem

Ankara'nın Kalecik ilçesinde saat 22.53'te deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin büyüklüğünü 4.5 olarak duyurdu ve yerin 13 kilometre derinliğinde meydana geldiğini kaydetti.

Kandilli Rasathanesi ise Kalecik'in Eskiköy mahallesinde gerçekleştiğini belirlediği depremin büyüklüğünü 4.6, derinliğini 6.7 kilometre olarak açıkladı.

Ankara Valisi Vasip Şahin ilk yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğimize intikal eden can veya mal kaybı bulunmamaktadır" dedi. 

'EKİPLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDELER'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara merkezli 4,5 büyüklüğündeki deprem hepimizi endişelendirdi. Ekiplerimiz teyakkuz halindeler. Bizlere Başkent 153 hattından ulaşabilirsiniz. Bütün vatandaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da bir açıklama yaptı. Kurum "Depremin hemen ardından İl Müdürlüğü ekiplerimizce başlatılan ilk incelemede şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık" diye konuştu.  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER