CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Edirne Cezaevinde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti, Demirtaş’ın cesaretle ve umutla mücadele edeceğini ve dayanışma içinde olacağı duygularıyla selamlarını ilettiğini paylaştı.

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti.

Ziyaret sonrası sosyal medya hesabından bir video paylaşan Tanrıkulu, “Edirne’ye niçin geldiğimi tahmin ediyorsunuzdur. Sevgili dostum Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ettim. Tabii bizim ilişkimiz siyasetten çok daha fazla şey ifade ediyor. Siyasetçi kimliğimden daha öte kendisi ile uzun yıllara dayanan dostluğum ve meslektaşım olması nedeniyle buradayım. Kendisi ile yeni yılda ilk defa görüşüyorum. Öncelikle herkese sevgi ve saygılarını iletti, herkese sağlık, mutluluk, dayanışma ve cesaret dileklerini ifade etti. Cesaretle ve umutla mücadele edeceğini ve dayanışma içinde olacağı duygularıyla selamlarını iletti” dedi.

Türkiye'deki yargının durumunu hem kendisinin hem de bir hukukçu olan Demirtaş’ın da çok iyi bildiğini ifade eden Tanrıkulu şöyle devam etti:
“Türkiye'de tarafsız ve bağımsız bir yargı düzeninin olmadığının çok farkında ve o farkındalıkla kendisi ile ilgili kamu gücünü kullanmaya yetkili olan siyasetçilerin hangi sözleri söylediğini ve bunların yargı üzerinde nasıl etki yaptığını çok iyi biliyor. Aynı zamanda yargının yakın zamanda verdiği kararların ve hazırlanan iddianamenin de çok farkında. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesi’nin sadece Türkiye ve Selahattin Demirtaş ile ilgili değil, Avrupa'daki kamu düzeni, insan hakları düzeni ile ilgili olarak vermiş olduğu çok önemli bir karar var. O karara karşı siyaset kurumunun ve yargının gösterdiği direnç var, o direnç üzerine hazırlanan bir hukuki belge olmayan Kobane iddianamesi var. Tümü üzerine sohbet ettik, değerlendirdik. Bunlarla ilgili olarak düşüncelerini avukatları vasıtasıyla açıklayacak. Ben buradan Edirne'den kendisinin dostluk, sağlık, dayanışma ve cesaret mesajını iletiyorum. Hepinize Edirne'den selam ve sevgiler.” / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER