Okmeydanı'nda Olaylı Gece: 1'i Ağır 9 Yaralı

Okmeydanı'nda aralıksız devam eden olaylarda, 7'si polis 9 kişi yaralandı. Yaralılardan bir kişinin durumu ağır.

 Okmeydanı'nda dün gece çıkan olaylarda göstericilerin attığı patlayıcının infilak etmesi sonucu 7'si polis 9 kişi yaralandı

Mithatpaşa Caddesi'nde bekleyişini sürdüren grup, burada önlem amaçlı bulunan Çevik Kuvvet polislerine zaman zaman taş ve şişe atmaya devam etti. Polis ekipleri de TOMA ile tazyikli su sıkarak göstericilere müdahalede bulundu. 


7'Sİ POLİS 9 YARALI

Göstericiler, polis ekiplerinin bekleyişini sürdürdüğü Piyalepaşa ile Mithatpaşa caddelerinin birleştiği noktaya patlayıcı madde attı. Patlayıcının infilak etmesi sonucu 7 polis memuru ile 2 vatandaş yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Gözünden yaralanan bir vatandaşın durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

Patlayıcının türü hakkında bir açıklama yapılmazken, incelemelerin sürdüğü bildirildi. 

MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

Bu arada, Mithatpaşa Caddesi'nde bekleyen göstericiler, polis ekiplerine taş ve havai fişek atmayı sürdürüyor. Polis ekipleri de biber gazı ve plastik mermiyle müdahale ediyor.

İSTANBUL EMNİYETİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından, Okmeydanı'nda bu gece meydana gelen olaylarla ilgili iki açıklama yapıldı. Emniyet'in ilk açıklaması şöyle:  "Okmeydanı'nda Sabah saatlerinde bir vatandaşımızın yaralanmasını provoke etmeye çalışan şahıslar üzerinde yapılan uygulamada (2) adet pompalı tüfek ve (1) adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiştir. Yine akşam saatlerinde Okmeydanı Şark Kahvesi bölgesinde güvenlik tedbiri alan emniyet güçlerine yönelik el yapımı parça tesirli (3) adet el bombası atılmış, (1)'i ağır olmak üzere (2) vatandaş, (1) emniyet müdürü ve (6) polis memuru yaralanmıştır."

Yapılan ikinci açıklama ise şöyle: "Okmeydanı'nda devam eden olaylarla ilgili olarak polise yapılan silahlı saldırıda (1) polis memuru daha ayağından yaralanmış olup; hastanede tedavisi devam etmektedir." / Haberler.com

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2014, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER