Polis Yüksekova'da halka küfretti

Yüksekova'nın Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Orient İş Merkezine baskın düzenleyen özel harekat timleri, bir kişiyi gözaltına aldı. Polis vatandaşlara hakaret ettiği görüldü.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi'nde Orient İş Merkezine düzenlenen baskında 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltı işlemi sırasında polislerle vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Polis zırhlı araçlarda vatandaşlara hakaret ve küfür ettiği görüldü. 

Olay Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Orient İş Merkezi önünde maydana geldi. Polis İş merkezinde bulunan 1 kişiyi gözaltına almak için zırhlı araçlarla caddeyi iki yönlü trafiğe kapattıktan sonra çok sayıda polisle birlikte iş merkezine baskın düzenledi. Baskında ismi öğrenilmeyen bir kişi gözaltına alındı.

Yapılan gözaltı sırasında polislerle vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Çevrede toplanan kalabalık yapılan gözaltı olayını protesto ederken, çevrede geniş güvenlik önlemi alan polisler de gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı. 

Çevrede toplananlar ise taş atarak karşılık verdi. Cadde üzerindeki olaylar bir süre devam ederken, bir zıhlı araçtan yapılan küfürler ise dikkat çekti.

Yaşanan olayların ardından ilçe esnafa kepenk kapattı.  / Yüksekova Güncel









Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2014, 16:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER