Konya'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Konya Meram merkezli 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ilçedeki bazı metruk binalarda hasar olduğu belirtildi.

Konya'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Konya’da 5.1 büyüklüğünde depremin meydana geldiğini duyurdu. Meram ilçesinde gerçekleşen depremin derinliğinin 10.61 km olduğu belirtildi. Deprem Antalya, Aksaray ve Isparta'da da hissedildi.

Depremin 10-12 saniye sürdüğü öğrenildi. Sarsıntının şiddeti nedeniyle çok sayıda vatandaş kendisini sokağa attı.

AFAD, "Deprem sonrası 3 metruk binada hasar olduğu bilgisi alınmış olup ekiplerimiz bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" açıklamasını yaptı. 

Konya Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şu an için herhangi bir olumsuzluğun olmadığı belirtildi. Valilik açıklamasına şu ifadelere yer verildi: “İlimiz Meram ilçesinde saat 20.43 sıralarında 5.1 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. An itibariyle herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Taramalarımız devam etmektedir. Gelişmeler takip edilerek kamuoyu bilgilendirilecektir.”

Valilikten yapılan ikinci bir açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: "08.11.2021 günü saat 20.45 sıralarında ilimizde yaşanan deprem ile ilgili Selçuklu ilçesi Küçük Muhsine Mahallesi'nden gelen ihbar üzerine giden ekiplerden alınan bilgi neticesinde herhangi bir can kaybı ve hasar bilgisi olmadığı, Meram ilçesi Kızılören mahallesinde 1 adet boş metruk binanın duvarının yıkıldığı, diğer evin ise duvarında çatlak oluştuğu, herhangi bir can kaybının yaşanmadığı, Sefaköy Mahallesi'nde 1 adet evin duvarında çatlak oluştuğu can kaybının olmadığı bilgisi alınmıştır." 



'PANİK YAPMAYIN'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise sosyal medya hesabından yaşanan depreme ilişkin açıklama yaptı. Vatandaşlara panik yapmamaları çağrısında bulunan Altay şu ifadelere yer verdi:

“Deprem’i hisseden tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Lütfen panik yapmayın. Allah beterinden korusun. Gelişmeleri takip ediyoruz. Önemli gelişmeler olursa aktaracağım.”

BAKAN KOCA: DEPREMDEN BİR KİŞİ ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından, Konya'daki depreme ilişkin açıklama yaptı.

Koca "Saat 20.43’te Konya Meram’da 5,1 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremden bir kişi etkilendi. Metruk 2 bina yıkıldı, 1’i hasar gördü. Bölgede görev başındayız. Depremin sonuçlarının bu kadarla sınırlı kalacağını umuyor, Konya’mıza geçmiş olsun diyorum. Bizi yanınızda bilin" ifadesini kullandı. 

DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER