'Sağ-sol davası'ndan 40 yıldır 'yeraltında' yaşıyor

Balıkesir'de 40 yıldır madende ve mağarada yaşayan İskender Gündüz ev ve yardım taleplerini kabul etmiyor. Mahalle muhtarının, "Sağ-sol davalarından dolayı akli dengesini yitirmiş" dediği Gündüz ise, "Yeraltına alışmış adam başka yerde yaşayamaz. Burası benim mezarım" diyor.

'Sağ-sol davası'ndan 40 yıldır 'yeraltında' yaşıyor
Balıkesir’in Bigadiç ilçesindeki 72 yaşındaki İskender Gündüz, 40 yıldır şehirden uzak bir şekilde yaşıyor. İlçeye bağlı kırsal Akyar Mahallesi’nde, 30 yıl madende, son 10 yıldır da bir mağarada yaşamını sürdüren Gündüz’ü, Cüneyt Arkın, Seda Sayan gibi ünlülerin ziyaret ettiği ancak mağarada yaşamaktan vazgeçiremediği belirtildi.

İskender Gündüz

Bir madende yaşayan, ancak göçtükten sonra kendisinin de taşlarla ördüğü mağarada yaşamaya devam eden Gündüz, şehre hiç inmiyor. Yaşlılık aylığını mahalle muhtarı Evrim Ayhan bankadan çekiyor ve bakkaldan ihtiyaçlarını alıp Gündüz’e götürüyor. Eşi yıllar önce ölen Gündüz’ün 2 çocuğu bulunduğu ancak kendisiyle hiç görüşmedikleri belirtiliyor.

‘ÜNLÜLER DE İKNA EDEMEDİ’

Mahalle muhtarı Ayhan, Gündüz’ün uzun yıllardır mağarada yaşadığını belirterek, “Daha önceleri İskender Gündüz sağ-sol davalarından dolayı akli dengesini yitirdiği için mağaralarda yaşıyordu. Biz de ona yiyecek götürüyoruz. İskender abiye yaşlılık aylığı bağlattık. Mahalle bakkalında ona ait bir defter var. Kendi maaşından aldığımız gıda ve diğer ihtiyaçlarını o aylıktan karşılıyor. Ona ev yaptırmak istedik ama evde yaşayamayacağını söyledi. ‘Toprakla iç içe olmazsa öleceğini’ söyledi. İskender ağabeyin hikayesini duyan Seda Sayan, Cüneyt Arkın ve Sadettin Teksoy gibi isimler de buraya gelip İskender ağabeyle görüştüler. Onunla sohbet ettiler ama mağaradan çıkmaya ikna edemediler” dedi.

‘BURASI BENİM MEZARIM’

Kendisine önerilen ev ve yardım tekliflerini kabul etmeyen Gündüz, “40 yıldır dağdayım ben. Yurtdışına gitmedim, orada işim yok. Ailem yok. Üç ayda bir devletten maaş geliyor bana. Kışın da aynı şekilde yaşıyorum. Yeraltına alışmış adam başka yerde yaşayamaz. Burası benim mezarım” dedi. (BALIKESİR/DHA) 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2018, 21:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER