'IŞİD’in Kürt valisi'nin itirafları yayınlandı

IŞİD'in YPG tarafından Kobane'de yakalanan Kürt komutanı Ebu Hamza Kurdi, yargılandığı mahkemede itiraflarda bulundu. Ebu Hamza Kurdi, 21 peşmergeyi Havice'de turuncu giysilerle bir kafeste dolaştırdıklarını söyledi.

'IŞİD’in Kürt valisi'nin itirafları yayınlandı
IŞİD’in Kürt komutanı Ebu Hamza Kurdi’nin, yargılandığı Bağdat mahkemesinde bir dizi itirafta bulunduğu açıklandı. Irak Yüksek Yargı Meclisi’nin yazılı açıklamasına göre, Kerh Özel Terör Dosyaları Mahkemesi, IŞİD’in üst düzey liderlerinden Ebu Hamza Kurdi’nin itiraflarını dinledi. Buna göre, IŞİD tarafından önce Doğu Bağdat, sonra da Kerkük Valisi olarak görevlendirilen Ebu Hamza Kurdi, terör eylemlerine katılıp yönlendirdiğini itiraf etti.


‘DEMİR KAFESLERDE HAVİCE’DE DOLAŞTIRDIK’

Ebu Hamza Kurdi’nin esir peşmergeler hakkındaki itiraflarına da yer verilen açıklamada, “21 peşmergeyi demir kafeslere hapsedip portakal rengi elbiseler içerisinde otomobille Havice’de dolaştırdık” dediği aktarıldı.

Irak Yüksek Yargı Meclisi, mahkeme tarafından sanığın itiraflarının tutanak altına alındığını ve kendisinin Terörle Mücadele Yasası 4’üncü Maddesi’nin 1’inci Bendine göre yargılanacağını açıkladı.

IŞİD tarafından Kerkük ve çevresinde esir alınan 21 peşmergeye ait görüntüler daha önce örgüt tarafından paylaşılmıştı. Daha sonra paylaşılan bir başka videoda üç permergenin öldürüldüğü görüntülere yer verilmişti.

Asıl adı Murat Baynal olan Karslı ‘Ebu Hamza Kurdi’, 2015 yılında Kabane’de YPG tarafından yakalanmıştı. (Rudaw)

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2018, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER