Yüksekovalı Azranur'un ailesinden tedavi için destek çağrısı

İlçenin Entepe Mahallesi’nde yaşayan Güneş çifti 8 yıl önce dünyaya gelen ilk kız çocukları Azranur Güneş'in tedavisi için yardım eli bekliyor.

Yüksekovalı Azranur'un ailesinden tedavi için destek çağrısı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Sedat - Neslihan Güneş çiftinin 8 yıl önce Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kız çocukları dünyaya geldi. Aile dünyaya gelen bebeğin tedavisi olmayan 'Turner Sendromu' hastalığı olduğunu öğrendi.

Görme engelli baba Sedat Güneş (34), “Eşim 5 aylık hamileyken doktorlar sezaryenla bebeği aldı. 45 gün küveze aldılar. Daha sonra doktorlar kızıma ‘Turner Sendromu’ hastalığı teşhisini koydular. 8 yıldır da İstanbul’da tedavisini sürdürüyordum. Ancak yapılan bütün tedavilere kızım cevap veremedi. Boyu uzanmadı. Yaşıtlarına göre hem boyu kısa kaldı hem de kilo kaybı yaşıyor' dedi.

11 yaşına kadar ilaç tedavisinin sürmesi gerektiğini belirten Güneş, “11 yaşından sonra ilaç tedavisi sonra erecek eğer bir uzanma olmazsa boyu kısa olarak kalacak. Şuana kadar hiçbir gelişme göremedik. Birkaç aydır sadece 1 veya 2 santim boy almış. Tekrardan tedaviye götürmek için imkanım yok. Kendim de görme engelliyim. 8 yıldır tedaviye götürüyorum. Aldığım engelli maaşımla ancak çocuklarıma bakabiliyorum” ifadelerini kullandı. 

Her gün metreyle kızının boyunu ölçtüğünü belirten Baba Sedat Güneş, “Kızım her gün yanıma gelip metreyle boyunu ölçmemi istiyor. "Bugün ne kadar uzanmışım" diye her gün birkaç defa metreyle boyunu ölçüyorum. Her gün bir santim boyun uzanmış diye moral veriyorum. Doğrusunu söyleyemiyorum” dedi. 

2. sınıfa giden 8 yaşındaki Azranur Güneş, yaşıtlarım gibi boyunun uzanmasını istiyor. Baba Sedat Güneş kızının tedavisi için yardımsever vatandaşlardan ve yetkililerden destek bekliyor.

Destek için aile iletişim numarası: 
Sedat Güneş: 05438356310

YÜKSEKOVA HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER