Şemdinli'de bir mülteci çocuğun daha cenazesine ulaşıldı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi'nde Hacı Bey çayına kapılan 1 mülteci çocuğun daha cenazesine ulaşıldı.

Şemdinli'de bir mülteci çocuğun daha cenazesine ulaşıldı
 Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli İlçesi'ne bağlı Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi'nde Hacı Bey çayına kapılan 1 mülteci çocuğun daha cenazesine ulaşıldı.

Alınan bilgilere göre; 6 Mayıs'ta Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırında bulunan Derecik (Rubarok) Beldesi'nin Samanlı (Mavan) köyü yakınlarında geçen Hacı Bey çayına kapılan aynı aileden olan Agid (12) Rojda (10)  ve Arsin (3) cenazelerinin ardından bugün de 14 yaşındaki Elend Abdurrahman’ın cenazesine ulaşıldı. 


Agid (12) Rojda (10)  ve Arsin’in (3) cenazeleri önce Hakkari’ye, ardından da Kızıltepe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 



Hayatını kaybeden 14 yaşındaki Elend Abdurrahman’ın cansız bedeni ise bugün bulundu.
 

Öte yandan Rûdaw muhabiri Mehdi Mutlu, 3 çocuğunu kaybeden ailenin Kızıltepe Devlet Hastanesi’ndeki bekleyişinin sürdüğünü söyledi. “Çocukların cenazeleri için henüz izin çıkmadı. Valilik inisyatifi Kızıltepe Kaymakamlığı’na verdi. Ailenin bekleyişi sürüyor” bilgisini aktardı.

 



Rûdaw'a konuşan Rojavalı anne Nora Yusiv, çocuklarının cenazelerini Rojava'ya geri götürmek istediğini söyledi.

 

Kaymakamlıktan izin çıkması halinde gün içerisinde cenazelerin Şenyurt Sınır Kapısı’ndan Dirbesiye’ye geçirileceği öğrenildi. 


Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2017, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER