İYİ Parti'de erken seçime karşı tedbir kongresi

İYİ Parti 1 Nisan'da olağanüstü kongreye gidecek. “İyiler kazanır” sloganıyla gerçekleştirilecek kongrede tüzük değişikliği yapılacak. Kongrede seçim öncesi ortaya çıkabilecek risklere karşı önlem alınması da hedefleniyor.

İYİ Parti'de erken seçime karşı tedbir kongresi
25 Ekim’de kuruluşunu gerçekleştiren Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti 1 Nisan’da yapacağı olağanüstü kongre için hazırlıklarını sürdürüyor.

Kongre Komisyonu Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun verdiği bilgiye göre, kongre “İYİ’ler kazanır” sloganıyla Ankara Spor Salonu’nda yapılacak.

66 İLDEN KATILIM

İYİ Parti’nin 79 ilde teşkilatlanması tamamlandı ancak kongreye il kongrelerini yapmış 66 ilden bin 112 delege katılacak.

Partinin kurucu genel başkanı Meral Akşener’in tek aday olarak katılacağı kongrede Genel İdare Kurulu’nda bu süreçte partiye katılan yeni isimlere de yer verilmesi bekleniyor. 

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK

Kongrede tüzük değişikliği de yapılacak. Tüzükteki bazı maddi hatalar düzeltileceği kongrede ayrıca 13 olan Başkanlık Divanı üye sayısının en az 15’e çıkarılması bekleniyor. İnsan hakları alanında bir yeni genel başkan yardımcılığı da gündemde. Ayrıca kongre sonrası Başkanlık Divanı’na yeni eklenecek koltuklarla birlikte yeni isimlerin de girmesi, ayrıca devam edecek yöneticiler arasında da görev değişiklikleri yapılması bekleniyor.

DAVET EDENLERE DAVETİYE GİDECEK

En son MHP Kongresi’nde birçok siyasi partiye davetiye gitmemesi tartışma konusu olmuştu. İYİ Parti de kendilerine davetiye gönderen siyasi partileri kongreye davet edecek.

25 Ekim’de kurulan İYİ Parti baskın bir erken seçim ihtimaline karşın 10 Aralık 2017 tarihinde kurucu üyeleriyle 1. Olağan Kongresini yaptı. 1 Nisan 2018’de ise il ve ilçe teşkilatlarının tamamlanmasının ardından bu kez seçilmiş delegelerle olağanüstü kongre yapılacak. Bu kongreyle birlikte seçim öncesi yaşanabilecek bir riske karşı tüm tedbirler alınmış olacak. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2018, 22:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER