Leyla Zana'dan CHP'ye: 'Oyunu bana ver görünmez ol’ diyor, biz hayalet değiliz

8 yıl sonra yerel seçim için sahaya inen Leyla Zana, Hilvan'da CHP'yi eleştirdi: Biz kimsenin uşağı değiliz. ‘Oyunu bana ver ama görünmez ol.’ Hayalet değiliz ki. Bizi aptal yerine koyuyorlar...

Leyla Zana'dan CHP'ye: 'Oyunu bana ver görünmez ol’ diyor, biz hayalet değiliz

Yaklaşık 8 yıldır hiçbir etkinliğe katılmadıktan sonra Newroz konuşması sonrası DEM Parti için sahaya inen Leyla Zana, seçim çalışmalarına devam ediyor.  

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre Zana bugün önce Urfa Siverek'te ardından da Hilvan ve Bozova'da Dem Parti'nin etkinliklerine katıldı.

Hilvan'daki konuşmasında CHP'nin DEM Parti'ye yönelik tavrını eleştiren Zana, özetle şunları söyledi:

- Geçmişte ve bugün CHP’nin yüz yıla yakındır bu halkın emeklerini, duygularını ve tüm değerlerini sadece kendisi için kullanmak istedi.

- CHP şimdi ‘İstanbul’da Kürtler bize neden oy vermiyor’ diyor. Yüz yıldır Kürt halkı bilinçlendi, örgütlendi, güç haline geldi ve bu iradeyi artık kendisi için kullanmak istiyor. Biz kimsenin uşağı değiliz. ‘Oyunu bana ver ama görünmez ol.’ Ama biz hayalet değiliz ki. Bizi aptal yerine koyuyorlar. Biz aptal bir halk değiliz, biz kadim bir halkız. Bu coğrafyanın en gelişmiş duygu ve düşüncelerine sahip olan kadim bir halkız. 
- Bizi yok sayamazsın. Senin her şeye hakkın var ama bizim bir oy kullanmaya bile hakkımız yok. Bunu ne vicdan ne de ahlak kabul eder. O nedenle DEM bizim DEM’imiz diyoruz. Oyumuza sahip çıkalım.

- 31 Mart’ta onlar üzülse de, sevinse de Kürtler kazanacak. Oyunuz sadece belediyeler için değildir kimliğiniz ve varlığınız içindir. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER