Yüksekova Devlet Hastanesi'nde görevli doktordan mobbing iddiası

Yüksekova Devlet Hastanesi'nde görevli Opr. Dr. Emrah Köksal sosyal medya hesabında yaptığı canlı yayında Yüksekova Devlet Hastanesi'nde şiddete ve mobinge maruz kaldığını iddia etti.

Yüksekova Devlet Hastanesi'nde görevli doktordan mobbing iddiası

Yüksekova Devlet Hastanesi'nde görev yapan Opr. Dr. Emrah Köksal, son dönemde yaşadığı mobing vakalarını gündeme getirerek acil ameliyatlar dışında tüm operasyonlarını iptal ettiğini açıkladı.

Köksal, 3 ay önce hastane müdürü ve yardımcısı tarafından darp edildiğini ve geçen hafta ameliyat sırasında 'kıdemli hemşirenin' ve baş hemşirenin kendisine zorluk çıkardığını ifade etti. Uzmanlığını Ankara GATA Hastanesi'nde yaptığını belirten Köksal, yaşadığı mobing olayını şu şekilde anlattı:

"Hastane müdürümüz ve yardımcısı, yanlarına iki güvenlik görevlisi ile beni darp ettiler. Bu adamların gücü bize yeter. Bu olayı şimdiye kadar hiç konuşmadım. Ameliyat sırasında olan bir olay. Adli ve idari süreç devam ediyor"

Bir hafta önce benzer bir olayla karşılaştığını aktaran Köksal, ameliyat sırasında hemşirenin vakaya oryante olamadığını ve dikkatlerinin eksik olduğunu belirtti. Bu durumun ameliyatı etkilediğini ve 20 dakika boyunca ameliyat yapamadığını dile getiren Köksal, "Hasta da bu olaylara tanık oldu" dedi.

Mobbingin etkisiyle ameliyatlarına odaklanamadığını ve hasta sağlığını tehlikeye atamayacağını vurgulayan Köksal, tüm operasyonlarını iptal ettiğini açıkladı. İlçede daha önce hiç yapılmayan ameliyatları gerçekleştirdiğini ancak artık bu durumun mümkün olmadığını belirten Köksal, sorunların çözülmesi durumunda yeniden operasyonlara başlayacaklarını ifade etti.

Köksal'ın sosyal medya hesabında anlattıkları ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER