200 sanatçı ve aydından Fransa'ya açık mektup

Fransa’da yaşayan yüzlerce Kürt, Arap,Türk ve Avrupalı sanatçı Fransa Devlet Başkanı Hollende bir mektup göndederek AKP hükümetinin zulüm politikalarını durdurmasını istedi.

200 sanatçı ve aydından  Fransa'ya açık mektup

2015 yılının şubat ayında  ilan edilen Uluslararası Kürdistan Topluluğu’nda bir araya gelen 200 sanatçı Fransa devlet başkanı François Hollende’e “Demokratik ve Özgür Türkiye için” başlığı ile bir mektup gönderdi.

Aralarında Kürt, Arap,Türk ve Avrupalı sanatçıların bulunduğu grup Hollende’den  AKP’nin Bakur Kürdistan  kente ve ilçeleri ile Başur Kürdistan’dadağlarına ve sivillerinedönük   uyguladığı imha operasyonlarına karşı sessiz kalmaması talep edildi. Grubun öncelikli talepleri arasında Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan’ın  ve siyasi tutsakların bırakılması yer alıyor.

Mektubun içerinde özetle şu hususlara yer veriliyor:  “Türk polisleri tarafından gözlatına alınan ve hal k tarafından seçilen Sur belediye eş  Seyîd Narîn ve  Fatma Şekbarot’ın tutuklanması kaygı verici. AKP cumhurbaşkanı Edoğan Kürt karşıtı bir politika yürütmekte. Bu politikalar karşısında meşru savunma hakkını kulllanan PKK güçleri de silahlara başvurmak durumunda kalmışlardır.

Tüm dünya Erdoğan’ın DAIŞ çetelerine yaptığı yardımların farkında. Kobani,Gire Spi ve Heseke’de DAIş çetelerine gelen yardımların 500 km’lik  Türkiye ve Suriye  sınırından özelikle Rojava mınıtıkasından geldiği biliniyor. Bizler Kürt,Arap,Türk ve Avrupalı sanatçılar olarak halk tarfaından seçilen eşbaşkanların tutuklanmasından dolayı endişe duyuyor ve kınıyoruz. Kürt halkı üzerinde Davutoğlu-Erdoğan ikilisi tarafından uygulanan yok etme  operasyonlarının durdurulmasını istiyoruz. Siyasi tutsakların serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Türk asker ve polislerinin Kürt kentlreinde uyguladığı vahşetin takip edilmesini ve bir an önce soruşturma yürütülemesi gerektiğini düşünüyoruz.

Türkiye’de kaygı verici olarak ilerleyen bu gelişmlerin engellemesinde ön açıcı olacak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşmelrin devam ederek üzerinde uygulanın tecridin kaldırılması için Avrupa Birliği’ne çağrıda bulunuyoruz.

Sayın başkan:

Nato üyesi olan Fransa devletinin Bakurê Kurdistan ve  Türkiye’de yaşananlar karşısında sorumluluk sahibi olarak davranacağını umut ediyoruz”

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2015, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER