AB dışişleri bakanları Lüksemburg'da: Rusya'ya yeni yaptırımlar masada

AB dışişleri bakanları başta Rusya-Ukrayna krizi olmak üzere birçok konu başlığını görüşmek için bugün Lüksemburg'da bir araya geldi.

AB dışişleri bakanları Lüksemburg'da: Rusya'ya yeni yaptırımlar masada

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin dışişleri bakanları bugün Lüksemburg'da bir araya geldi. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'ya yeni yaptırım seçeneklerinin masada olduğunu belirtti. 

Reuters'ın haberine göre, Lüksemburg'da toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Borrell, Ukrayna'nın Rusya'ya petrol ambargosu uygulanması talepleriyle ilgili soruya "Yaptırımlar her zaman masada" yanıtı verdi; bakanların yeni adımları görüşeceğini söyledi. Borrell, açıklamasında Ukrayna'ya yaptığı ziyaret neticesinde Rusya askerlerinin Donbass'a yöneldiğini gözlemlediğini aktardı.

Ukrayna'nın yanı sıra Mali, Libya ve Yemen'deki durumların da görüşüleceği toplantıya AB üyesi olmayan iki ülkenin dışişleri bakanları da katılıyor. Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt ve İzlanda Dışişleri Bakanı Thordis Kolbrun Reykfjörd Gylfadottir toplantıda yer alıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER