ABD Genelkurmay Başkanı: 'Görevim Esad'ı değil, IŞİD'i devirmek'

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey, kendisine verilen görevin, Suriye’de Esad rejimini devirmek değil, IŞİD’i alaşağı etmek olduğunu söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı: 'Görevim Esad'ı değil, IŞİD'i devirmek'

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Suriye’deki görevinin Beşar Esad’ı devirmek olmadığını, Irak Şam İslam Devleti’ni (IŞİD) alaşağı etmek olduğunu söyledi.

ABD’nin başkenti Washington ‘da bir konferansta kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Dempsey, şöyle konuştu:

‘Görevim Esad’ı değil, IŞİD’i devirmek’

“Eminim sözü oraya getirip, bu soruyu da soracaksınız. Bana verilen görev IŞİD ve ben buna odaklanmış durumdayım. Bana verilen görev Suriye rejimini devirmek değil. IŞİD’i yenmenin kesin çözümü Sünni Müslümanların, IŞİD’i reddetmelerinden geçiyor.

IŞİD’in Kobani’deki saldırıları

IŞİD ile mücadele yalnızca Irak’ta değil aynı zamanda Suriye’de de yürütülmesi gerekiyor. Askeri stratejilerimiz açısından Irak öncelikli ve orası yerel güçlerin ve koalisyon ülkelerinin de yardımıyla daha da güvenilir bir ortağa dönüştü. Irak’ta bizi tutarlı bir askeri stratejiye götürecek koşulları ayarladık, Ancak Suriye’de bazı koşullar hâlâ olgunlaştırılmadı.

Tampon bölge

Türkiye koalisyon ülkelerinden biri ayrıca NATO üyesi. Bir müttefikin önerisini elbette göz ardı etmiyoruz. Orada çalışan ekiplerimiz var. Böyle bir karar alınırsa, kampanyayı ona göre biçimlendiririz ancak şu an öyle bir durum yok.”

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER