Erdoğan'nın 'bedelli askerlik' açıklamasına muhalefetten tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bedelli askerlik açıklamasına muhalefetten tepki geldi. CHP Davutoğlu’na tepki göstererek, “fotokopi başbakan” dedi. MHP ise Erdoğan’a “cumhurbaşkanı mısın, başbakan mı?” diye sordu.

Erdoğan'nın 'bedelli askerlik' açıklamasına muhalefetten tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili konuşmasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Özcan yeniçeri tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yüklendi.

CHP: Açıklamayı fotokopi değil aslı yapıyor

Koç, “Kendisinin son sözü söyleyeceği yetkililer tarafından ifade edilmişken son sözü fotokopi değil işin aslı söylüyor.” dedi. Koç şöyle devam etti: “Bedelli askerlik konusunda Türkiye’nin içinden geçtiği süreç, sadece Türkiye içi değil,  uluslararası sorunların Türkiye’ye yüklediği yükümlülükler çerçevesinde TSK’nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) bu konudaki görüşü önemlidir.”

MHP: Cumhurbaşkanı mısın, başbakan mı?

Bedelli askerlikle ilgili diğer açıklama ise MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’den geldi. Yeniçeri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Başbakan mısın cumhurbaşkanı mı?” diye sordu.

Yeniçeri ise şöyle konuştu: “TSK’dan gelen ihtiyaçlara göre hareket etmek en doğru davranış tarzıdır da Tayyip Erdoğan niye konuşuyor? Her konuda niye açıklama yapıyor? Ben bunu merak ediyorum. Niye bu konulara karışıyorsun, açıklama yapıyorsun. Kendisi cumhurbaşkanı mı, başbakan mı, AKP Genel Başkanı mı, bilelim. O makamı bırak gel Meclis’e, milletvekiliysen milletvekilliğini, başbakan ise başbakanlığını yap.”

Erdoğan ne demişti?

“Nedense birileri zaman zaman çıkıp bu işi kaşıyorlar. Bu doğru bir yaklaşım değil, TSK’nın kanaatini bir kenara koymak da mümkün değil. Yani bu kanaat TSK’nın da ihtiyacını göz ardı ederek değil onu değerlendirmeye alarak böyle bir karar verilir ve ondan sonra hükümet kararını uygulamaya koyar.”

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER