JİTEM davası 'güvenlik' iddiasıyla Ankara'ya nakledildi

Mardin'de 1992-1996 yılları arasında işlenen 22 "faili meçhul" cinayete ilişkin açılan JİTEM davası, "güvenlik" iddiasıyla Ankara'ya alındı.

JİTEM davası 'güvenlik' iddiasıyla Ankara'ya nakledildi

Mardin ve ilçelerinde, 1992-1996 yılları arasında işlenen 22 "faili meçhul" cinayet, kaybetme ve köy yakma olaylarında yer alan ve aralarında dönemin Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Eşref Hatipoğlu ile Kızıltepe İlçe Jandarma Komutan vekili Hasan Atilla Uğur'un da bulunduğu 9 sanık hakkında açılan davaya ilişkin Yargıtay, kararı verdi. Dava "güvenlik" gerekçesi ile Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne nakledildi. 

Dava kapsamında, dönemin Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Eşref Hatipoğlu, Kızıltepe İlçe Jandarma Komutan vekili Hasan Atilla Uğur, Jandarma Komando Bölük Komutanı Ahmet Boncuk ile geçici köy korucularından ve itirafçılardan oluşan "Bıçak Timi"nde yer alan Abdurrahman K, Ramazan Ç, Mehmet Salih K, Mehmet Emin K ve İsmet K. isimli korucular ile asker Ünal A, "Silahlı terör örgütü kurmak, üye olmak" ve "Tasarlayarak adam öldürmek" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER