Hizan'da halk HES'e izin vermedi

Hizan'ın Alandan (Şön) köyünde yapılmak istenen HES inşaatının çalışması için gelen firma yetkilileri, mühendisler ve askerler halkın direnişi ile karşılaşısonucu çalışamadan köyden ayrıldı.

Hizan'da halk HES'e izin vermedi
 Hizan'ın Alandan (Şön) köyünde yapılmak istenen HES inşaatının çalışması için gelen firma yetkilileri, mühendisler ve askerler halkın direnişi ile karşılaşısonucu çalışamadan köyden ayrıldı.


Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Alandan (Şön) köyünden geçen derede yapılmak istenen Hidro Elektirik Santrali’nin (HES) yapım çalışması için bölgeye gelen mühendis, işçi ve askerler halkın tepkisi üzerine köyden ayrılmak zorunda kaldı. Kurulacak HES ile bölgede yaşayanların geçim kaynağı olan binlerce ceviz ağacının yanı sıra elma ve armut bahçeleri ile tarlaların tahrip olacağını belirten halk, HES inşaatına başlamak için onlarca asker ve zırhlı araçla gelen inşaat yetkililerine tepki gösterdi. Köylülerin direnişi ile karşılaşan firma yetkililerini, sonuç alamayınca iş ve para teklif etmesi üzerine halkın öfkesi ile karşılaştığı belirtildi. 

Saatlerce süren bekleyişin ardından halkın kararlı duruşu karşısında inşaat yetkilileri ve askerler köyden ayrılmak zorunda kaldı. Köylerinin 1994 yılında askerler tarafından yakıldığını dile getiren halk, HES ile evlerinin sular altında bırakılmak istendiğine, geçim kaynakları olan ağaçların yok edilmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER