FIFA'nın Rusya ve Katar kararına inceleme

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından yapılan 2018 ve 2022 dünya kupası organizasyonlarının Rusya ve Katar’a ‘şaibeli’ bir biçimde verildiğine ilişkin iddialar yeniden incelenecek.

FIFA'nın Rusya ve Katar kararına inceleme

Rusya ve Katar’ın düzenleyeceği dünya kupalarına ilişkin rüşvet iddialarına yönelik hazırlanan rapor yeniden gözden geçirilecek. Karar, FIFA Etik Komisyonu Başkanı Hans-Joachim Eckert ile raporu hazırlayan hukukçu Michael Garcia arasındaki görüşme sonrasında duyuruldu.

FIFA tarafından yapılan açıklamada, Michael Garcia tarafından hazırlanan 430 sayfalık raporun, mali işleri denetleyen komisyonun başkanı Domenico Scala’ya iletildiği bildirildi.

Dünya Kupası 2018 yılında Rusya’da, 2022’de ise Katar’da düzenlenecek. Ancak, Rusya ve sonrasında Katar’a yönelik karara birçok ülkeden itirazlar gelmişti. İddialar arasında, Katarlı yetkililerin FIFA temsilcilerine rüşvet verdiği bulunuyordu. Katar, özellikle göçmen işçilerin ağır çalışma koşullarına yönelik sert eleştirilerle gündeme gelirken, hem Rusya hem de Katar’daki insan hakları ihlalleri de eleştirilerin odağındaydı.

FIFA’nın dünya kupasının organizasyonunu Rusya ve Katar’a vermesine yönelik spekülasyonlara dair hazırlanan raporun kamuoyuyla paylaşılmaması da tartışmalara yol açmıştı. FIFA Başkanı Joseph Blatter, konu ile ilgili Etik Komisyonu Başkanı Hans-Joachim Eckert tarafından hazırlanan raporu gelen tüm taleplere rağmen detaylı olarak açıklamayı reddetmiş ve Rusya ile Katar’a yönelik alınan kararlarda ‘kurallara aykırı bir durum olmadığını’ savunmuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER