ABD: Savaşı Cenevre süreciyle bitireceğiz

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'füze tweeti'nin yankısı dinmemişken, ABD Savunma Bakanı James Mattis Suriye'de barış için BM denetimindeki Cenevre sürecine işaret etti. Mattis, Suriye konusunda henüz karar vermediklerini söyledi.

ABD: Savaşı Cenevre süreciyle bitireceğiz
Kimyasal silah kullanımı iddiasıyla Suriye’ye askeri müdahale tehdidini masada tutan ABD’den yeni açıklama geldi. ABD Savunma Bakanı James Mattis, ülkesinin ‘Suriye’deki iç savaşa Cenevre süreci yoluyla son vermeye bağlı olduğunu’ söyledi. Amerikalı bakan, ‘Suriye’de kontrolden çıkacak bir tırmanıştan kaçınmaya çalıştıklarını’ belirtti.

Mattis, ABD’nin Suriye’ye saldırı düzenlemek yönünde henüz bir karar almadığını söyledi.

‘KONGRE’NİN HABERİ OLACAK’

Mattis, Suriye’ye yönelik herhangi bir saldırı öncesinde Kongre liderleriyle iletişim kuracaklarını da söyledi.

ABD Başkanı Trump ise, Suriye konusunda bugün bir toplantı yapacağız” dedi.

RUSYA’YA KİMYASAL SUÇLAMASI

Kongre’de konuşan Mattis, ‘Suriye’nin kimyasal silahlarının bir kısmını tutmasında Rusya’nın da işbirliği yaptığını’ savundu. Mattis, “Suriye’de bir kimyasal saldırı olduğuna inanıyorum” dedi; hâlâ kanıt aradıklarını söyledi.

Suriye yönetimi, 2013 yılında yine Doğu Guta’da düzenlendiği belirtilen bir kimyasal saldırı sonrasında kimyasal silah programını lağvetmeyi kabul etmiş; bu sürece BM’ye bağlı Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) de katılmıştı. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER