ABD, Taliban'a karşı Afgan birliklerine hava desteğini sürdürecek

ABD'nin Taliban'a karşı Afgan güvenlik güçlerine verilen hava desteğini çekilme sonrasında da vermeye devam edebileceği açıklandı. Orgeneral Kenneth McKenzie, iç savaş beklemediğini belirtti.

ABD, Taliban'a karşı Afgan birliklerine hava desteğini sürdürecek

ABD, saldırılarını artıran Taliban'a karşı Afgan güçlerine gelecek haftalarda da hava desteğine devam edeceğini açıkladı. Orgeneral Kenneth McKenzie, Afgan hükümetini zor günler beklediğini ancak hükümetin ülkeyi Taliban’a karşı savunabileceğinin 'günler ve haftalar' içinde netlik kazanacağını söyledi.

ABD'li komutan, "ABD, son birkaç gün içinde Afgan güçlerinin desteğiyle hava saldırılarını artırdı. Taliban saldırılarına devam ederse, gelecek haftalarda bu desteği sürdürmeye hazırız" ifadesini kullandı. McKenzie, Afganistan’da 'Taliban’ın zaferinin kaçınılmaz olmadığını' ve 31 Ağustos’ta yabancı birliklerin ülkeden çekilme süreci tamamlandıktan sonra dahi Afgan güçlerine lojistik destek sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.

Taliban’ın saldırılarını artırmasına ilişkin McKenzie, Afgan hükümetini zor günler beklediğini ancak hükümetin ülkeyi Taliban’a karşı savunabileceğinin 'günler ve haftalar' içinde netlik kazanacağını belirtti. McKenzie, "Kolay bir yol olacağını düşünmüyorum ancak zorunlu bir iç savaş olacağı söylemini de kabul etmiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

CENTCOM'dan en son yapılan açıklamada, ABD askerinin Afganistan’daki çekilmesinin yaklaşık yüzde 95'inin tamamlandığı açıklamıştı. (Sputnik)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER