ABD'den vatandaşlarına uyarı: Turistik bölgelerden uzak durun

Türkiye ile ilgili birçok uyarı mesajı yayınlayan ABD, vatandaşlarına ‘Türkiye’deki kalabalık turistik bölgelerden uzak durun’ mesajı verdi.

ABD'den vatandaşlarına uyarı: Turistik bölgelerden uzak durun

ABD, turistik bölgelere yönelik saldırı düzenlenebileceği konusunda Türkiye’deki vatandaşlarını uyardı.

ABD’nin Ankara büyükelçiliğinin internet sitesinde yayınlanan uyarıda, “Acil mesaj” olarak tanımlanan açıklamada, “ABD, terör örgütlerinin Türkiye’deki popüler turistik merkezlere yönelik saldırı fırsatı aradığına dair sağlam bulgular elde etmeyi sürdürüyor” denildi.

Açıklamada, “Türkiye’deki yabancı turistlerin terör örgütleri tarafından açık bir şekilde hedef alındığı” da ifade edildi.

ABD daha önce de uyarmıştı

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği 9 Nisan’da da, İstanbul ve Antalya’daki meydan ve limanlar olmak üzere, turistik bölgelere yönelik “inandırıcı tehditler” olduğu yönünde internet sitesinden bir açıklama yayınlamıştı.

Yine “ABD vatandaşları için acil durum mesajı” başlığı taşıyan duyuruda, “Bu bölgelerin yakınlarındaysanız, lütfen azami dikkat gösterin. Kişisel güvenliğiniz için, yerel medyayı takip etmenizi tavsiye ederiz” denmişti.

Büyükelçilik Nisan ayı başında ise vatandaşlarına; Hatay, Kilis, Antep, Urfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Dersim, Hakkari, Bitlis, Elazığ, Adana, İzmir ve Muğla ile ilgili güvenlik uyarısında bulunmuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2016, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER