AB'den Erdoğan'a yanıt: Tutarlı olmak Türkiye'nin çıkarına

AB’den, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Bizim AB derdimiz yok” açıklamalarına yanıt geldi. Açıklamada, “Tutarlı olmak Türkiye’nin çıkarına” denildi.

AB'den Erdoğan'a yanıt: Tutarlı olmak Türkiye'nin çıkarına

Avrupa Birliği (AB) Güvenlik ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  AB’ye yönelik son açıklamalarına çok şaşırdığını belirterek, “AB konusunda tutarlı olmanın her şeyden önce Türkiye’nin çıkarına olduğuna inanıyorum” dedi.

Geçen hafta Türkiye’ye yaptıkları ziyarette izlenecek yol konusunu hem Erdoğan’la hem de diğer yetkililerle gayet yapıcı şekilde ele aldıklarının altını çizen Mogherini, “yeni bir başlangıç için şans olduğu konusunda” anlaştıklarını belirtti.

Mogherini, “Brüksel’de Türkiye’yle yeni başlangıç konusunda çalışma isteği var, aksi takdirde bu kadar üst düzey ziyaret gerçekleştirmezdik.

AB’ye katılım yolunda düşüncemiz tutarlı ve uyumlu şekilde çalışmaktı, hâlâ da öyle. Bu iki tarafta da tutarlılık ve uyum anlamına geliyor. Biz hazırız” dedi.

Ne olmuştu?

Avrupa Komisyonu’ndan yapılan açıklamada “Türkiye’de bugün yapılan polis baskınları ve gazetecilerin gözaltına alınması demokrasinin temel ilkelerinden biri olan basın özgürlüğü ile bağdaşmaz. Masumiyet karinesi ilkesi ile bir kişinin devredilemez hakkı olan bağımsız ve şeffaf soruşturma hakkının anımsanmasını bekliyoruz” denildi.

“Acaba AB ne der, acaba AB bizi alır mı almaz mı, bizim böyle bir derdimiz yok, lütfen siz kendi aklınızı kendinize saklayın.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER