Almanya İçişleri: Türkiye'den imam gönderilmesini sonlandıracağız

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, başta Türkiye olmak üzere Almanya'ya ülke dışından imam gönderilmesi uygulamasını aşamalı olarak sonlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Almanya İçişleri: Türkiye'den imam gönderilmesini sonlandıracağız

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, yurt dışından imamların Almanya'da camilerdeki nüfuzunu azaltmak istediklerini açıkladı. Berlin'de düzenlenen İslam Konferansı'na ev sahipliği yapan Faeser, "Devletlerin yurt dışından Almanya'ya imam göndermesini aşamalı olarak azaltmak istiyorum. Hedef, tamamen sonlandırmak. Bu, özellikle de Türkiye ile ilgili" diye konuştu.

DW Türkçe'nin haberine göre Almanya'da yetişmiş, sosyalleşmiş ve Almanca eğitim almış imamların görevlendirilmesinin entegrasyon politikaları açısından önemine vurgu yapan Faeser, yurt dışına bağımlılıkların ve yabancı ülkelerin nüfuzunun azaltılmasının Alman Müslümanların inançlarını Almanya'da yaşamasını ve kendini dini açıdan evinde hissetmesini kolaylaştıracağını söyledi.

'KONU BİR GÜNDE DURDURULMASI DEĞİL'

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Juliane Seifert de imamların Alman toplumunda daha fazla kökleşmesi gerektiğini, spor ve kültür gibi alanlarda köprüler inşa edebilen bir konumda olmalarının önem taşıdığını söyledi. Konuyla ilgili geçen hafta Türkiye'de görüşmeler gerçekleştirdiğini belirten Seifert, "Konu, imamların gönderilmesinin bir günde durdurulması değil. Daha ziyade, birlikte bağlayıcılığı bulunan bir yol üzerinde anlaşmak" diye konuştu.

İslam Konferansı 2006 yılında Alman devletiyle Müslümanlar arasında düzenli diyaloğun sağlanması amacıyla hayata geçirilmişti. İçişleri Bakanlığı'nda çarşamba günü gerçekleştirilen konferansa Müslüman cemaatten yaklaşık 160 temsilci ile devlet yetkilileri, kilise temsilcileri, Yahudi cemaatinden temsilciler ile bilim insanları katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER