Arabulucu açıkladı: Katar çözüme hazır

Katar'la Körfez ülkeleri arasındaki krizde arabuluculuk rolü üstlenen Kuveyt'ten çözüm açıklaması geldi. Kuveyt Dışişleri Bakanı, "Katarlılar mevcut ikileme çözüm bulmaya istekli" dedi.

Arabulucu açıkladı: Katar çözüme hazır
Suudi Arabistan’ın başını çektiği 11 ülkenin ‘teröre destek’ gerekçesiyle Katar’a uyguladığı ekonomik ve diplomatik abluka birinci haftasını doldururken, ‘arabulucu’ Kuveyt’in çabaları sürüyor. Ablukaya katılmayan Kuveyt’in Dışişleri Bakanı Sabah el Halid el Sabah, Katar’ın diğer Körfez ülkelerinin endişelerini anlamaya istekli olduğunu söyledi.


El Sabah, devlet ajansı KUNA üzerinden yayınlanan açıklamasında “Katarlılar mevcut krize çözüm bulmaya istekli. Kuveyt, Katar’daki kardeşlerimizin, kardeşlerinin şüphelerinin ve endişelerinin gerçekliğini anlamaya, güvenlik ve istikrarı güçlendirme çabalarına kulak vermeye hazır olduğunu teyit eder” ifadelerini kullandı. Açıklamada, sorunun Körfez ülkelerinin kendi arasında çözülmesi çağrısı da yer aldı.

Bu açıklamanın ardından, ablukaya katılan ülkelerden Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dışişleri Bakanı Encer Gargaş Twitter’dan, “Bu aklıselimin başlangıcı mı?” yorumunu paylaştı.

Terör bağlantılarını gerekçe göstererek Katar’a ekonomik ve diplomatik abluka uygulayan Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, son olarak 59 kişi ve 12 kurumu ‘Katar destekli terör’ listesine almıştı. 

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER