HDP'li Baydemir: Bizi de zindana atacaklar

Baydemir: Bizi de zindana atacaklar HDP Sözcüsü Osman Baydemir, tutuklanacağı sinyalini verdi: Bizleri de zindana atacaklar.

HDP'li Baydemir: Bizi de zindana atacaklar
HDP Şanlıurfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir, Avrupa’da yayın yapan Sterk Tv’de telefonla katıldığı bir programda gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu.


6 milyonluk halkın iradesinin HDP Eş Başkanı Selehattin Demirtaş, diğer tutuklu milletvekili ve belediye başkanlarının şahsında zindanda olduğunu söyleyen HDP Sözcüsü Baydemir, “Bir halkın iradesi zindandadır. Öyle görünüyor ki gün be gün dışarıda olan bizleri de zindana atacaklar. Daha yeni Ferhat Encü’ye 4 yıl 10 ay hapis verildi. Halkın oyu ile parlamentoya gidenler, AKP’nin oyu ve AKP’nin mahkemeleri ile parlamentodan atılıyor” dedi. 

‘VEKİLLERİMİZİ LİSTEYE SOS YAPTILAR’

Yurt dışında bulunan iki HDP’li milletvekilinin vatandaşlıktan çıkarılmasına da tepki gösteren Baydemir, şöyle konuştu; “Hükümetin hedefi Fetullah Gülen ve adamlarının Türkiye’ye iadesini engellemek. Bunun için böyle bir liste yayınladılar. Bizim iki parlamenterlerimizi de bu listeye sos yaptılar. Çünkü, Gülen’in adamları Türkiye’yle iade edilir ve konuşurlarsa bu hükümet yıkılır ve darbenin siyasi ayağı ortaya çıkacaktır. Yabancı ülkeler bu adamları onlara vermesinler diye idam cezası ile vatandaşlıktan çıkarmayı gündeme getiriyorlar. Bizim iki parlamenterlerimizi bunlara perde yaptılar. Kimse kimseyi vatandaşlıktan atamaz.” (DHA)

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2017, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER