SDG Rakka'da eski kent surlarına ulaştı

Rakka'daki IŞİD operasyonu sürüyor. Suriye Demokratik Güçleri dün, kentin 8'inci yüzyıldan kalma surlarına ulaştı.

SDG Rakka'da eski kent surlarına ulaştı
Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka’da IŞİD’e karşı operasyonda doğudan ilerleyerek eski kentin surlarına kadar ulaştı. SDG basın sözcülüğü ve Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, sur boyunca çetin çatışmalar yaşandığını açıkladı.


Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin açıklamasına göre, SDG dün sanayi mahallesi olan El Sana’yı ele geçirerek eski kentin surlarına dayandı. SDG sözcülerinden Ahmed Muhammed ise surlara ulaştıklarını doğrularken, El Sana’da çatışmaların sürdüğünü söyledi. Reuters’ın Rakka içindeki haber kaynakları da, eski kentin ağır havan topu saldırısı altında olduğunu anlattı.

Rakka’nın merkezinin doğusunda bulunan eski kent, iki tarafı Abbasi döneminde 8’inci yüzyılda inşa edilmiş surlarla çevrili olan modern binalardan oluşuyor.

Öte yandan, SDG birliklerinin dün kuzeyden de kent merkezine ilerleyerek, Rakka’nın kuzeydoğusunda bir şeker fabrikasını ele geçirdiği belirtildi.

Şubat ayından bu yana Rakka kırsalındaki köyleri IŞİD’den temizleyen SDG, Washington’ın YPG’yi doğrudan silahlandırmaya başlamasının ardından kent merkezine yönelik operasyonunu geçen hafta başlatmıştı. ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon, IŞİD’in 2014’ten bu yana fiili başkenti saydığı Rakka’da 3-4 bin militanı bulunduğunu tahmin ediyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2017, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER