Yüzlerce sığınmacı iftarda zehirlendi

Musul'da IŞİD'den kaçan yüzlerce sığınmacı, Katarlı bir yardım kuruluşunun Erbil'den getirdiği iftarda zehirlendi. En az bir kişi hayatını kaybetti.

Yüzlerce sığınmacı iftarda zehirlendi
Irak’ın Musul kentinde IŞİD’le savaştan kaçan yüzlerce sığınmacının kaldığı kampta verilen iftar yemeği nedeniyle bir sağlık krizi yaşanıyor. Bir çocuk hayatını kaybederken, yüzlerce kişi zehirlendi.


BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden yapılan açıklamaya göre, Musul-Erbil arasında bulunan Hasanşam kampında yaklaşık 800 kişi zehirlendi. Bu kişilerden 200’ü hastaneye kaldırılırken, bir çocuğun yanı sıra bir kadının da öldüğü iddia ediliyor. BM’den yapılan açıklamada, sığınmacıların durumundan ‘ciddi endişe’ duyulduğu belirtildi.

Erbil merkezli Rudaw sitesiyse, zehirlenmeye yol açan iftarda fasulye, tavuk ve yoğur servis edildiğini; yemeğin Erbil’de bir restoranda hazırlandığını ve kampa Katarlı bir yardım kuruluşu tarafından getirildiğini yazdı. Kamp denetçisi Rizgar Obed ise kampa dışarıdan kuruluşların gıda getirmesinin yasak olduğunu ancak kamp yetkililerinin bu kuralı değiştirmek için ‘büyük baskı altında kaldığını’ savundu. Haberde, Erbil’deki restoran sahibinin tutuklandığı belirtildi.

BM, Irak güçlerinin şubat ayında kuşatma altına aldığı Musul’da IŞİD’le savaştan kaçan binlerce kişi için 13 kamp kurmuş durumda. Kamplarda şu an 6 bin 235 kişinin yaşadığı biliniyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2017, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER