Avrupa Parlamentosunda Ezidi konferansı düzenleniyor

Avrupa Parlamentosu 19 Kasım’da Ezidi toplumunun karşı karşıya olduğu tehditler ve buna karşı neler yapılması gerektiğinin tartışılacağı bir konferansa ev sahipliği yapacak.

Avrupa Parlamentosunda Ezidi konferansı düzenleniyor

Avrupa Parlamentosu bir konferansa daha ev sahipliği yapıyor. Şengal’de DAİŞ saldırılarının ardından yaşanan trajediyle uluslararası kamuoyunun gündemine gelen Ezidi Kürtlerinin durumu, AP’de gerçekleştirilecek bir konferansla masaya yatırılacak.

Sosyalist-Demokratler Grubundan Ana Gomes’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan konferansın organizatörleri arasında Halkların Demokratik Partisi, Avrupa Ezidi Federasyonu yer alıyor. Brüksel Kürt Enstitüsü de konferansın destekleyicileri arasında.

19 Kasım akşamı saat 17’de Ana Gomes’in açılış konuşmasıyla başlayacak olan konferans daha sonra Sosyalist-Demokratlar grubundan Josef Weidenholzer’in moderatörlüğünde bir panel gerçekleşecek.

Panelde Ezidi Akademisyenler Birliği’nin başkanı Şefik Tagay, tarihten günümüze Ezidiler konusunda bir konuşma yapacak..

Avrupa Ezidi Federasyonu eş başkanı Ali Atalan da Ezidilerin statülerin tanınması konusunda değerlendirmelerde bulunacak.

HDP Avrupa Temsilciliğinden Eyüp Doru da Kuzey Kürdistan’daki mülteciler konusunda Avrupa’nın sorumluluklarına değinecek.

Panelde son olarak Avrupa Süryani Birliği Dış ilişkiler sorumlusu Rima Tüzün, Asuri Süryanilerin politik konumu konulu bir konuşma yapacak.

Konferans panel ve sunumların ardından soru cevap bölümüyle sona erecek.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2014, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER