Avusturya'da Covid-19 aşısı olmayanlara sokağa çıkma yasağı planlanıyor

Avusturya, pandeminin en yüksek günlük Covid-19 vaka sayıları ile karşı karşıya. Hükümet, Pazar günü ülke genelinde aşı olmayanlar için zorunlu kapanma uygulaması sinyalini verdi.

Avusturya'da Covid-19 aşısı olmayanlara sokağa çıkma yasağı planlanıyor

Avusturya hükümetinin Pazar günü aşı olmayanlara zorunlu kapanma uygulamasını yürürlüğe koyması bekleniyor. Ülkede Covid-19 vaka sayısı rekor seviyelerde.

Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg yaptığı açıklamada "Hedef gayet net: Bu Pazar günü ulusal çapta aşı olmamışlara kapanma uygulaması için yeşil ışık verdik" ifadelerini kullandı. Schallenberg, yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranın arttığını vurguladı. 

GÜNLÜK VAKA SAYISI REKOR SEVİYEDE

Avusturya'da nüfusun yüzde 65'i tüm aşılarını tamamlamış durumda. Bu oran, Avrupa geneli ile kıyaslandığında daha geride kalıyor. Parlamentodaki üçüncü büyük parti olan aşırı sağcı Özgürlükler Partisi, aşı uygulamasına karşı tutum alıyor.  Öte yandan ülkede pandemi başından beri görülen en yüksek vaka sayılarına rastlanıyor. 11 Kasım itibariyle 11 bin 975 yeni Covid-19 vakası tespit edilirken 24 kişinin öldüğü kaydedildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER