Azil davası öncesinde beş avukatı Trump'ı terk etti

ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın Kongre baskını nedeniyle devam eden azil sürecinin Senato ayağı 9 Şubat'ta başlıyor. Ancak Trump, Senato'daki yargılama öncesinde "Seçimde hile yapıldı, Biden değil ben kazandım" iddiasını sürdürünce avukatlarıyla tartıştı. CNN, beş avukatın savunma ekibinden ayrıldığını duyurdu.

Azil davası öncesinde beş avukatı Trump'ı terk etti

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Temsilciler Meclisi'nde azledilmesinin ardından Senato'da başlayacak yargılama sürecinde 'avukatsız' kaldı. Trump'ın savunma ekibiyle strateji konusunda anlaşmazlık yaşadığı ve beş avukatın ekipten ayrıldığı belirtiliyor.

'DİĞER STRATEJİLERİ REDDETTİ'

Amerikan basınındaki haberlere göre, Senato'daki yargılamada Trump'ın baş avukatları olması beklenen Butch Bowers ve Deborah Barberi savunma ekibinden ayrıldı. Trump'ın hâlâ 'büyük bir seçim hilesi yapıldığı'na inandığı ve savunmasında da bu tezi öne çıkarmak istediği, avukatların ise buna itiraz ettiği belirtiliyor.

CNN'e göre, Trump savunma ekibinin ortaya koyduğu diğer stratejileri de reddetti. Bu uzlaşmazlık sonucunda, iki avukatın ayrılması kararının karşılıklı olarak alındığı belirtildi. CNN'e konuşan bir kaynak ise Bowers ve Barberi'nin yanı sıra ekipte yer alan Josh Howard, Johnny Gasser ve Greg Harris'in de Trump'la yollarını ayırdığını söyledi.

KİMİN TEMSİL EDECEĞİ BİLİNMİYOR

Önde gelen avukatların savunma ekibinden ayrılması, 9 Şubat'ta başlayacak Senato yargılması öncesinde Trump'ı zora sokmuş durumda. Trump'ı davada kimin temsil edeceği şu an bilinmiyor.

45 CUMHURİYETÇİ SENATÖR SÜRECE KARŞI

ABD'nin eski başkanı, kaybettiği başkanlık seçimlerinin sonuçlarının tasdiklenmesini engellemek amacıyla 6 Ocak'ta Kongre'yi basan destekçilerini kışkırtmakla suçlanıyor. Azil sürecini Demokratlar başlatmış ve Trump, Demokratların kontrolündeki Temsilciler Meclisi'nde azledilmişti. Sürecin Senato ayağı ise 9 Şubat'ta başlayacak. Birçok Cumhuriyetçi senatör Trump'ı haksız bulduklarını ama görevi bırakmış bir başkanın Senato'da yargılanmasının yanlış ve anayasaya aykırı olduğu görüşünü dile getiriyor. Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Senato'da en az 45 senatör bu girişime geçtiğimiz hafta karşı çıkmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER