İsrail Filistinlilere 5 bin doz aşı verecek

İsrail hükümeti, Filistin topraklarına 5 bin doz korona virüsü aşısı göndermeyi kabul etti. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, aşıların Filistinli sağlık çalışanları için verileceğini açıkladı.

İsrail Filistinlilere 5 bin doz aşı verecek

Korona virüsüne karşı aşılamada en başarılı ülkelerden biri olan ancak işgal ve abluka altında tuttuğu Filistinlilere karşı yasal yükümlülüklerini yerine getirmemekle eleştirilen İsrail'den kısmi bir geri adım geldi. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, salgına karşı ön cephede mücadele eden sağlık çalışanlarının aşılanması için Filistinlilere 5 bin doz aşı vermeyi kabul ettiklerini açıkladı.

Filistin Yönetimi'nin yanı sıra Birlemiş Milletler'in ve insan hakları kuruluşlarının da aşı ayrımcılığıyla eleştirdiği İsrail, bu kararla Filistinlilere aşı vermeyi ilk kez kabul etmiş oldu. İsrail bugüne dek, işgal altında tuttuğu Batı Şeria'daki uluslararası yükümlülüklerini yok sayarak, Filistinlilere aşı vermeyi reddediyor, böyle bir sorumluluğu olmadığını savunuyordu.

9 milyon nüfuslu İsrail'de şu ana dek halkın dörtte biri korona virüsüne karşı aşılanmış durumda. İşgal atındaki Batı Şeria ile abluka altındaki Gazze'de ise Filistinliler halkı aşılamaya henüz başlayabilmiş değil.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2021, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER