Beyaz Saray: Biden, Erdoğan'ı bir noktada arayacaktır

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden’ın 'bir noktada' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayacağını söyledi. Biden'ın 'birçok liderle henüz görüşmediğini' aktaran Psaki, "Biden, gelecek hafta ve aylarda bu görüşmeleri yapacaktır" dedi.

Beyaz Saray: Biden, Erdoğan'ı bir noktada arayacaktır

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, düzenlediği basın toplantısında ABD Başkanı Joe Biden'ın neden hâlâ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmediğine dair soruyu yanıtladı.

Toplantıda, "Duvar English'te, Biden'in aile dostu olduğunu söyleyen Türk iş insanı Ekim Alptekin'in başkanın kardeşini bir tatilde misafir ettiğini söylediği yazıldı. İlginçtir ki henüz Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aramış değil. Aramayı planlıyor mu yoksa Ankara'yla ilişkilerde arka kapıları mı kullanacak?" sorusuna Psaki, "Bu kişi ya da görüşme hakkında bilgim yok. (Biden'ın) Bir noktada Erdoğan'ı arayacağından eminim" diyerek cevap verdi. 

"Biden, gelecek hafta ve aylarda bu görüşmeleri yapacaktır" ifadelerini kullanan Psaki, ABD Başkanı'nın 'birçok dünya lideriyle henüz görüşmediğini' belirtti.

Ocak ayında göreve gelen Biden ile Erdoğan arasında henüz bir telefon görüşmesi yapılmadı. Ancak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD'li mevkidaşı Antony Blinken, şubat ayı ortasında görüştü. Görüşmenin ardından Blinken, Twitter paylaşımında Çavuşoğlu ile 'Ankara-Washington ilişkilerinin uzun yıllardır süregelen önemi hakkında' konuştuklarını aktarmıştı.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2021, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER