BM yetkilileri, IŞİD'den kurtarılan Ezdiler ile bir araya geldi

BM yetkilileri, IŞİD'den kurtarılan Ezdiler ile bir araya geldi.

BM yetkilileri, IŞİD'den kurtarılan Ezdiler ile bir araya geldi

Duhok Kaçırılan Ezdileri Kurtarma Ofisi Yöneticisi Husên Kuru bugün yaptığı açıklamada kurtarılan Ezdilerin durumu hakkında Birleşmiş Milletlere (BM) bilgi verildiğini söyledi.

Husên Kuru BasNews’e yaptığı açıklamada şöyle konuştu:” BM ‘nin ilgili yetkililerinden Klaris  Basturi kurtarılan Ezdilerin durumunu ve Şengal’deki durumu görmek için ofisimizi ziyaret etti. Bu görüşmede BM’den destek ve yardım taleplerimizi dile getirdik. Özelliklede hala da terörist IŞİD’in elinde esir olarak kalan ve nerede oldukları belli olmayan Ezdiler için bu yardım taleplerini dile getirdik.”

IŞİD'den kurtarılan Ezdiler BM'den destek talep ediyor !

IŞİD’den kurtarılan Ezdi Kürt kadınlarından biri olan Şiza Salim ise BasNews’e şöyle konuştu:” Çoğu kere BM yetkililerinden IŞİD'den kurtarılan Ezdilerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi için taleplerimizi dile getiriyoruz. Aynı zamanda, çadırlarda vb. yerlerde yaşamını sürdüren Ezdilerin yaşamlarının da iyileştirilmesi gerek. BM’nin, Ezdileri kurtarma ofisine ciddi bir şekilde destek sunması gerekiyor. Böylelikle bu ofis de bizlere daha iyi bir şekilde yardım ederek IŞİD’in elindeki Ezdi kadın ve kızlarının kurtarılmasını sağlayacak.”

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2019, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER