BM'den çağrı: Türkiye'ye iade etmeyin

Myanmar'ın Fethullah Gülen'le bağlantılı olduğu öne sürülen Muhammet Furkan Sökmen isimli Türkiye vatandaşını sınırdışı etmesine Birleşmiş Milletler'den tepki geldi. Açıklamada, sınırdışı sürecinin daha dikkatli yürütülmesi istendi.

BM'den çağrı: Türkiye'ye iade etmeyin
 Birleşmiş Milletler (BM), bir Türkiye vatandaşının Fethullah Gülen’le bağlantılı olduğu iddiasıyla Myanmar’dan Türkiye’ye sınırdışı edilmesi konusunda endişe beyan etti. BM İnsan Hakları Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, dünya çapındaki bütün hükümetlere ‘Türkiye’ye dönüşlerinde risk altına girecek kişiler konusundaki sınırdışı işlemlerinin etkili bir biçimde gözden geçirilmesi’ çağrısı yapılması dikkat çekti.


Açıklama, Muhammet Furkan Sökmen isimli Türkiye vatandaşının sınırdışı edilmesi üzerine yapıldı. Myanmar’ın başkenti Yangon’daki uluslararası bir okulda öğretmenlik yaptığı belirtilen Sökmen’in çarşamba günü Yangon Havalimanı’nda gözaltına alınıp Tayland’a gönderildiği, buradan da Türkiye’ye sınırdışı edildiği belirtiliyor.

BM açıklamasındaysa şu ifadeler kullanıldı: “BM’nin Güneydoğu Asya İnsan Hakları Ofisi, Türkiye vatandaşı Muhammet Furkan Sökmen’in Myanmar tarafından Tayland üzerinden sınırdışı edilmesi konusunda derin endişe beyan etti ve yetkililere, Türkiye’ye dönüşlerinde risk altında olan kişileri sınırdışı etmeme konusunda çağrı yaptı. Bütün hüklümetlere, sınırdışı öncesinde etkili bir gözden geçirme sistemini yürürlüğe koyma çağrısını yineliyoruz.” / Duvar

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2017, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER