BM'den İsrail'e: İlhak yasadışıdır, nokta

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'i 1967'den bu yana işgal altında tuttuğu Batı Şeria'yı ilhak planından vazgeçmeye çağırdı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, "İlhak yasadışıdır. Nokta" dedi.

BM'den İsrail'e: İlhak yasadışıdır, nokta
Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, İsrail’i 1967’den bu yana işgal altında tuttuğu Batı Şeria’yı ilhak etme planına tepki gösterdi. Böyle bir adımın yasadışı olacağının altını çizen Bachelet, şiddet uyarısında bulundu.


Bachelet, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun kabinesinin ilhak planını çarşamba günü resmen görüşmeye başlamasından önce yaptığı yazılı açıklamada, “İlhak yasadışıdır. Nokta” çıkışında bulundu. Bachelet, “En asgari ilhak türünün bile şiddetin artmasına ve can kayıplarına yol açmasından derin endişe duyuyorum” dedi. Böyle bir adım sonucunda duvarların inşa edileceğini, güvenlik güçlerinin konuşlandırılacağını, İsrail ile Filistin toplumlarının coğrafi olarak daha yakın yaşayacağını belirten Bachelet, tüm bunların sonucunda şiddet riskinin artacağını vurguladı.

İsrail’in Batı Şeria’yı ilhak planı ABD’den destek görmekle beraber Filistinlilerin yanı sıra birçok Arap ülkesinin ve Türkiye dahil başka ülkenin tepkisini çekmiş durumda.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2020, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER