Burkina Faso'da Türk restoranına saldırı: 17 ölü

Burkina Faso'da bir restorana saldırı düzenlendi. Saldırıda 17 kişi hayatını kaybetti. Dışişleri Bakanlığı, hayatını kaybeden kişilerden birinin Türkiye vatandaşı olduğunu açıkladı.

Burkina Faso'da Türk restoranına saldırı: 17 ölü
Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’nun başkentinde bir Türk restoranını hedef alan saldırıda biri Türkiye vatandaşı 17 kişi hayatını kaybetti, biri Türkiye vatandaşı sekiz kişi yaralandı.


Saldırıyla ilgili devlet televizyonuna konuşan İletişim Bakanı Remi Dandjinou, üç kişinin güvenlik güçlerince öldürüldüğünü açıkladı.

Görgü tanıkları, saldırganların restoranın bulunduğu sokağa pikap araçla geldiğini söyledi. TSİ ile 23:00 sıralarında başlayan olayda silah seslerinin 6 saat süresince duyulduğu belirtildi.

‘BİNADA REHİNELER VAR’

İletişim Bakanı Remis Dandjinou ise saldırıyı kaç kişinin gerçekleştirdiğinin bilinmediğini söyleyerek “Saldırdıkları binanın bir kısmında kapatıldılar. Güvenlik güçleri ve elit birimler operasyon düzenliyor” dedi. Dandjinou 3 saldırganın da öldürüldüğünü ancak binada kaç kişi olduğu bilinmeyen saldırgnaların rehineleri olduğunu söyledi.

Aralık 2016’da da ülkede bir grup asker üslerine yapılan saldırıda ölmüş, ekimdeki bir başka saldırıda ise iki sivil ve 4 asker öldürülmüştü.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2017, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER